Recent Posts

TURSKA: eksplozija, teroristički napad ima stradalih

TURSKA: eksplozija, teroristički napad ima stradalih

Dijabakr– objavljeno u kategoriji “Vijesti- HOROSKOP” 16. 01. 2017. 16: 42-: Eksplozija i teroristički napad ima stradalih. Jedan policajac ubijen, trojica povrijeđena. Snage bezbjednosti su na terenu.

Jedan policajac je ubijen, dok su trojica ranjena, nakon što je eksplozija pogodila policijsko vozilo u turskom gradu Dijarbakiru.

Postavili bombu pored kampusa univerziteta u Dijabakru i kad je prolazilo policijsko vozilo aktivirana je bomba preko daljnidkog… Jedan je policajac poginuo a 3 ranjena

Teroristički napad u Diyarbakiru. Napad je za cilj imao policijski tim.

Zamjenik premijera Turske Numan Kurtulmus govoreći o terorističkom napadu u noćnom klubu Reina, u Istanbulu, u novogodišnjoj noći rekao je kako je riječ o planiranom napadu u kojem je sudjelovala i obavještajna služba.

Kurtulmus je u intervjuu za turski medij ”A Haber” govorio o borbi protiv terorizma, ustavnim promjenama u Turskoj, ekonomiji, te situaciji u Siriji.

On je istakao kako terorističke organizacije koje se bore protiv Turske, mogu imati različite orijentacije, ali da im je cilj isti, a to je zemlju baciti na koljena.

Zamjenik turskog premijera ističe, kako su terorističke organizacije PYD-PKK-a, ISIS i FETO pijuni i da iza njih stoje pravi igrači.

”Uz pomoć ovih mašica nastoje spriječiti Tursku da na siguran način napreduje, nastoje je oboriti na koljena. Riječ je o takvoj igri. Turska je jedina zemlja koja se može boriti protiv igre koja se igra na ovom području”, naglasio je Kurtulmus.

On je osim toga upozorio da postoji mogućnost udruživanja terorističkih organizcija protiv zajedničkog neprijatelja – Turske.

Ipak, Kurtulmus je naglasio kako će se kao narod suprostaviti svim ovim organizacijama i da će biti poražene, te da se nakon određenog vremena neće sjećati ni njihovog imena.

Govoreći o situaciji u Siriji, istakao je kako se već nekoliko mjeseci radi sa Rusijom na tome da se proširi dogovor o prekidu vatre i da bude uspostavljen mir u Siriji.

Rezultat tih razgovora je sastanak u Astani, što je značajan pokazatelj uspjeha Turske sa aspekta politike, a kada je riječ o Siriji.

Kurtulmus je govorio  i o odnosima sa Irakom te dodao kako će Turska sa susjednim zemljama na brz način razviti prijateljske odnose.

”Čini se da napad u Reini planiran napad i da je sudjelovala i krajnje profesionalna obavještajna služba, a ne samo jedna teroristička organizacija. Imamo mnogo privedenih, mnogo uhapšenih. Pojavljuju se informacije o napadu. Koliko znam, malo sporije se pojavljuju, ali na kraju napad u Reini bit će rasvjetljen”, istakao je Kurtulmus.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net