Recent Posts

Boša Tanjević, Crna Gora u 2017 na osam velikih takmičenja A divizije

Boša Tanjević, Crna Gora u 2017 na osam velikih takmičenja A divizije

PODGORICA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 11. 01. 2017. 08: 32- Boša Tanjević, Crna Gora u 2017 na osam velikih takmičenja A divizije. Crna Gora je jedna od osam država u Evropi koja će ovog ljeta imati sve nacionalne selekcije u A diviziji.

Crnogorske košarkaške reprezentacije u 2017. godini nastupiće na osam velikih takmičenja, saopšteno je danas iz Košarkaškog saveza Crne Gore, piše regionalni portal http://iBalkan.net.

Muška i ženska seniorska reprezentacija nastupiće na Evropskim prvenstvima, gdje će se u A diviziji takmičiti i kadeti, juniori i mlađi seniori.

Muška pionirska selekcija nastupiće na nezvaničnom prvenstvu Evrope u Sloveniji, dok će Crna Gora imati predstavnike na Igrama malih zemalja Evrope i Univerzijadi u muškoj konkurenciji.

Saopšteno nam je i da je Crna Gora jedna od osam država u Evropi koja će ovog ljeta imati sve nacionalne selekcije u A diviziji. To, osim Crne Gore, imaju još samo Francuska, Španija, Srbija, Slovenija, Turska, Letonija i Italija.

Selektori šest nacionalnih selekcija, osim ženske seniorske koji će to odraditi naknadno, predstavili su danas plan priprema i šire spiskove igrača na koje računaju u pripremnom period.

Selektor A reprezentacije Bogdan Tanjević kazao je da će plan priprema biti sličan prošlogodišnjem, navodeći da će se potruditi da igrači na završnim pripremama, koje počinju 20. jula dođu spremni za napore koji ih očekuju.

“Očekuje nas složen posao da igrače koji ranije završe sezonu pripremimo da bi na završne pripreme dočekali spremni. Napravili smo širi spisak od 30 kandidata, koji ćemo u maju skratiti na 24. Tokom priprema imaćemo devet utakmica, što je dovoljno da uz dobar rad spremno dočekamo start utakmica”, kazao je Tanjević.

On je istakao da je u kontaktu sa kandidatima, navodeći da su neki igrači u odličnim pozicijama u klubovima, ali Ii da ima onih koji to nijesu. Tanjević je potvrdio da je razgovarao sa Tajrizom Rajsom i najavio njegov povrataku reprezenatciju.

“Moj utisak je da želi da igra za reprezentaciju. Prošle godine imao je problem sa koljenom, pa sam izabrao skromnijeg igrača, Derika Nidama, koji je bio podrška ostalima. Rajs je kategorija više od Nidama”, kazao je Tanjević.

Boša Tanjević je, komentarišući šanse crnogorske selekcije na EP, kazao da ko se ne nada medalji bolje i da ne izlazi na teren.

“Također, postoji i američka izjava da ko nije spreman na poraz bolje i da ne izlazi na teren. Moramo da gajimo ambicije za najbolji rezultat, svjesni kvaliteta protivnika. EP često je i teži turnir od Olimpijskih igara. Nadam se da nećemo imati problema sa povredama i da ćemo se dobro spremiti”, kazao je Tanjević.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net