Recent Posts

Gaziantep, spriječen bombaški napad, ubijen samoubica

Turska policija ubila je muškarca koji je na sebi nosio bombu i pokušao ući u glavnu policijsku stanicu u jugoistočnom gradu Gaziantepu u utorak, kazali su sigurnosni zvaničnici za agenciju Reuters.

Televizijski kanali i drugi lokalni mediji javljaju kako je došlo do pucnjave i vatrenog okršaja ispred zgrade, te kako su na lice mjesta poslata vozila hitne ljekarske pomoći.

Kasnije je objavljeno kako je policija ubila jednog „sumnjivog teroristu“ tokom pucnjave.

Ispred zgrade uprave policije u turskom Gaziantepu došlo je do pucnjave, a na mjesto događaja upućene su dodatne policijske i ekipe hitne medicinske pomoći.

Gaziantep je poprište nekolicine napada, a jedan od težih desio se augusta prošle godine kada se bombaš samoubica raznio na jednom kurdskom vjenčanju.

Tada je poginulo više od 50 osoba, a za napad se krivi oružana grupa Islamska država Irak i Levant (ISIL) koja pod kontrolom drži značajne količine teritorije turskih susjeda, Iraka i Sirije.

Ispred zgrade uprave policije u turskom Gaziantepu došlo je do pucnjave, a na mjesto događaja upućene su dodatne policijske i ekipe hitne medicinske pomoći, javlja Anadolu Agency (AA).

Najmanje jedan terorista je neutralisan tokom današnje pucnjave ispred zgrade uprave policije u južnom turskom gradu Gaziantepu.

Obzirom na mogućnost da je na sebi imao eksplozivnu napravu, na mjesto događaja ispred zgrade policije u Gaziantepu stigao je i specijalni tim za eksplozivne naprave.

Oko zgrade policije, ali i njenoj široj okolini poduzete su visoke mjere sigrunosti.

U toku je i akcija policije u Gaziantepu i potraga za jednom ili više osoba za koje je utvrđeno da su bili zajedno s neutralisanim teroristom.

Turska je dio međunarodnih snaga koje se u ove dvije države bore protiv ISIL-a, no velike probleme Ankari stvaraju i pobunjeni Kurdi iz Radničke partije Kurdistana (PKK) za koju Turska, Sjedinjene Američke Države i Europska unija kažu da je teroristička organizacija.

izvor:  agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net