Recent Posts

Led glavna prijetnja vozačima, mećava u Istanbulu

Led glavna prijetnja vozačima, mećava u Istanbulu

Istanbul, Sarajevo, Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- region” 10. 01. 2017. 09: 32 Led glavna prijetnja vozačima, mećava u Istanbulu. U Bosni i Hercegovini jutros izrazito niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na kolovozu pa se vozačima savjetuje pojačan oprez.

Generalni direktor Turkish Airlinesa Bilal Eksi saopćio je danas da su svi letovi na istanbulskom aerodromu Ataturk, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, obustavljeni do 18 sati po lokalnom vremenu.

Eksi je na društvenoj mreži Twitter objavio da su letovi predhodnog dana obustavljeni zbog mećave u Istanbulu i izuzetno slabe vidljivosti.

Ukoliko dođe do poboljšanja uslova, kako je naveo Eksi, letovi će se odvijati u skladu s kapacitetima aerodroma.

Turkish Airlines je danas otkazao 277 letova, a zbog snijega na području Istanbula je zabranjen saobraćaj za kamione.

Privremenom uredbom gradskih vlasti skraćeno je radno vrijeme, a u nekim dijelovima grada na Bosforu zabilježen je snježni pokrivač debljine 122 centimetra.

Od jučer su u prekidu i brodske linije na Bosforu. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Na području BiH zbog ugaženog snega na kolovozu saobraćaj se odvija sporije na putevima Ključ- Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno- Glamoč-Mrkonjić Grad, Sarajevo- Tuzla, Tuzla- Bijeljina, Bugojno- Novi Travnik i Gornji Vakuf- Prozor.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno se izdvajaju putni pravci: Kupres-Tomislavgrad, Livno- Tomislavgrad, Livno- Glamoč- Mrkonjić Grad, Ključ- Bosanski Petrovac- Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar, gdje jak vjetar stvara snježne nanose.

Na mjestimično jake udare vjetra, upozorava se i u južnim krajevima zemlje. Vozačima se savjetuje maksimalan oprez, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Granični prijelaz Deleuša (Bileća- Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje- Plužine- Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net