Recent Posts

Sarajevo, pred izručenje Sanjina Sefića

Sarajevo, pred izručenje Sanjina Sefića

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 09. 01. 2017. 17: 22 Sarajevo, pred izručenje Sanjina Sefića.

Na nekoliko lokacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine jutros su osvanuli plakati s porukama povodom današnjeg izručenja Sanjina Sefića. Građani su digli svoj glas te su poručili kako Sefića, koji je 10. oktobra ove godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu automobilom usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, nisu zaboravili.

Samo neke od poruka koje se mogu vidjeti na ulicama Sarajeva su: “Sefiću, nismo te zaboravili. Pravda je nedostižna, ali očekujemo najvišu kaznu. Nadležni, budite odgovorni”, “Sad je vrijeme za korak tužilaštva i suda.

Pravda nije nadoknadiva, ali tražimo najvišu kaznu”, prenosi faktor.ba. Građani takođe pozivaju sud na odgovornost i navode da zakonska kazna mora biti zadovoljena. “Pravosuđe nek od danas radi za one koji nisu živi. Dugo ste štitili one koji su za to krivi. Za Editu i Selmu”, poručuju građani.

Iz Kantonalnog suda u Sarajevu je potvrđeno da će Sanjin Sefić danas biti izručen BiH. Njega će na granici preuzeti Sudska policija koja će ga sprovesti do Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo

Sanjin Sefić, osumnjičen da je 10. oktobra prošle godine vozeći Golf preko 100 kilometara na sat i prošavši kroz crveno u Sarajevu usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč izručen je danas pravosudnim organima BiH na graničnom prijelazu Rača.

Nakon nesreće Sefić je pobjegao iz naše zemlje i više od dva mjeseca se nalazio u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu.

Sefića su do graničnog prijelaza Rača danas dovezli pripadnici MUP-a Srbije.

Sefića su danas pripadnici MUP-a Republike Srbije predali Graničnoj policiji BiH u 13:10h na GP Rača, a zatim su ga preuzeli pripadnici FUP-a. Sefićev dolazak u Sud se očekuje svakog momenta, nakon čega mu slijedi pritvor koji mu je odredio sud.

“Sutra će biti tri mjeseca od saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Edita Malkoč i Selma Agić. Danas se proces izručenja Sanjina Sefića konačno finalizira. Očekujemo adekvatnu primjenu postojećih zakona i da slučaju pristupe na objektivan i nepristrasan način. Tražimo da počinitelj bude odgovoran i snosi posljedice za svoja djela. Smatramo da treba biti izrečena najstrožija kazna po zakonu”, kazala je za N1 Lamija Spahić, iz neformalne skupine studentica Psihologije u Sarajevu.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net