Recent Posts

Dodik, proziva NATO, Ivanić traži počasnu jedinicu

Dodik, proziva NATO, Ivanić traži počasnu jedinicu

Sarajevo, Banja Luka– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 07. 01. 2017. 08: 22- Dodik, proziva NATO, Ivanić traži počasnu jedinicu. Milorad Dodik kaže da Ministarstvo odbrane nije vrhovni zapovjednik OSBiH pa ne može zabraniti sudjelovanje na Danu RS-a.
Dodik, dalje kaže kako je uvjeren da će pripadnici Trećeg pješadijskog puka (RS) biti na Trgu Krajine.
 
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak kako najnovija odluka Ministarstva obrane BiH da ne dozvoli da bilo tko od pripadnika Oružanih snaga BiH sudjeluje u programu obilježavanja Dana Republike Srpske, potvrđuje činjenicu da to nisu Oružane snage BiH, već NATO-a.
 
“Ako ovdje komanduje NATO, a da nismo članica NATO-a, onda to govori koliko se ignorišu pravni propisi”, rekao je Dodik u petak navečer novinarima u Banjoj Luci.
 
On je ponovio kako je uvjeren da će pripadnici Trećeg pješadijskog puka (RS) biti na Trgu Krajine i da im to nitko ne može zabraniti, javlja Fena.
 
Također je rekao da Ministarstvo obrane BiH i nije vrhovni zapovjednik OSBiH, pa samim tim ne može ni uvesti zabranu.
 
Ministarstvo obrane BiH donijelo je prethodno odluku da nitko iz OSBiH ne smije sudjelovati na proslavi Dana RS-a.
Takva je odluka donesena nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio zahtjev, u skladu sa zakonom, da se prilikom njegovog pojavljivanja na proslavi Dana RS-a angažira počasna jedinica Oružanih snaga BiH u kojoj je i vojni orkestar.
 
Zahtjev je odbijen nakon pisma zapovjednice NATO stožera u BiH Giselle Wilz, koja je navela da bilo kakvo sudjelovanje pripadnika OSBiH na obilježavanju Dana RS-a predstavlja kršenje Zakona o obrani.
 
Tim povodom, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je u petak navečer da nema informaciju o ovoj odluci Ministarstva obrane BiH.
 
“Ponavljam, pripadnici Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH prisustvovaće manifestaciji, ja sam to rješenje našao, a kakvo je, vidjećete ovih dana”, rekao je Ivanić novinarima.

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net