Recent Posts

OSCE i NUNS, osudio divljački napad na snimatelja AA u Beogradu

OSCE i NUNS, osudio divljački napad na snimatelja AA u Beogradu

Beč, Beograd:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 06. 01. 2017. 07: 52 OSCE i NUNS, osudio divljački napad na snimatelja AA u Beogradu. Nihad Ibrahimkadić, snimatelj Anadolu Agency (AA) napadnut je u blizini željezničke stanice u Beogradu.

Dunja Mijatović, predstavnica Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) za slobodu medija osudila je napad na Nihada Ibrahimkadića, snimatelja Anadolu Agency (AA), koji se rano jutros dogodio u Beogradu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Iako je još uvijek nejasno da li se napad odnosio na njegov profesionalni angažman, vjerujem da će vlasti temeljno istražiti ovaj gnusni napad i počinioce privesti pred lice pravde. Napadi na medije jednostavno se ne mogu tolerisati“, kazala je Mijatović.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije su osudili divljački napad na Nihada Ibrahimkadića, snimatelja Anadolu Agency (AA) i pozvali policiju da najhitnije otkrije napadače i motive napada.

Nihad Ibrahimkadić, snimatelj Anadolu Agency (AA) napadnut je rano jutros u blizini željezničke stanice u Beogradu. Ibrahimkadić je teško povrijeđen, a nakon napada pronašli su ga pripadnici žandarmerije i prebacili na Vojnomedicinsku akademiju (VMA).

Neidentifikovana lica Ibrahimkadića su napala s leđa, bez ikakvog povoda. Napadači nisu govorili niti su snimatelju odnijeli predmete od vrijednosti. Snimatelj AA je napadnut po povratku iz Bosne i Hercegovine gdje je boravio na novogodišnjem otpustu.

O napadu na snimatelja AA obaviješteni su nadležni organi Republike Srbije, kao i amabasade Bosne i Hercegovine i Turske.

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija posmatra razvoj medija u svih 57 članica država OSCE-a. Ona pruža upozorenja na kršenja slobode izražavanja i slobode medija.

Nihad Ibrahimkadić je u Srbiji kao snimatelj AA angažovan od 2012. godine.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net