Recent Posts

Sanjin Sefić, bjeginac, 9. januara biće izručen BiH

Sanjin Sefić, ubica koji je pobegao s lica mjesta, 9. januara biće izručen BiH

Novi Sad, Sarajevo:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 05. 01. 2017. 15: 52 Sanjin Sefić, ubica na drumu će 9. januara biti izručen BiH. Sanjin Sefić, koji se više od dva mjeseca nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, nadležnim organima BiH biće izručen 9. januara.

“Izručenje Sanjina Sefića planirano je za 9. januar”, potvrđeno je agenciji iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović odobrila je izručenje BiH Sefića, rečeno je juče u srpskom Ministarstvu pravde.

Kako je navedeno, postupak izručenja sprovešće narednih dana pripadnici policije.

Prethodno je Viši sud u Novom Sadu odlučio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, a tu odluku je potvrdio i novosadski Apelacioni sud.

Sefić je nakon nesreće 10. oktobra pobjegao s mjesta događaja, a dva dana kasnije je uhapšen u Srbiji na osnovu međunarodne poternice raspisane po naredbi kantonalnog suda u Sarajevu.

Inače, bosanski organi vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću poslije izvršenja krivičnog dijela.

Kako su preneli bh mediji to su A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva.

U dvorištu porodične kuće N.S. nađen je automobil “golf 6”, koji je, prema podacima policije, korišćen za izvršenje krivičnog djela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.

Iz Kantonalnog suda u Sarajevu, koje je raspisalo poternicu za Sefićem i da je potvrđeno da će on biti izručen BiH u ponedeljak, a preuzeće ga sudska policija s obzirom da je određen jednomesečni pritvor.

Sefić je priveden u Srbiji 12. oktobra, nakon što je pobjegao iz BiH zbog saobraćajne nesreće.

Prije dvije nedelje Viši sud u Novom Sadu poslao je Ministarstvu pravde Srbije dokument o ispunjenosti uslova za izručenje Sefića, ali dokumentacija nije bila kompletna što je dodatno odužilo proces.

Sefić je o osumnjičen za ubistvo dvije devojke u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. oktobra u glavnom gradu BiH, nakon čega je pobjegao iz države.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net