Recent Posts

Policija otkrila fotografiju teroriste, privedeno 12 osumnjičenih

Policija otkrila fotografiju teroriste, privedeno osam osumnjičenih

Istanbul:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 02. 01. 2016. 17: 20- Privedeno osam osumnjičenih za povezanost sa napadom. Na fotografiji se dosad najjasnije vide crte lica napadača koji je u novogodišnjoj noći ubio 39 osoba.

Privedene osobe za koje se sumnja da su povezane sa napadom u kojem je poginulo 39 ljudi, daju iskaz u policijskoj upravi u Istanbulu.

Teroristički napad u Istanbulu: Zastave ispred glavnog štaba NATO-a spuštene na pola koplja.

Ekipe Odjela za borbu protiv terorizma istanbulske policije otkrile su fotografiju teroriste koji je izveo napad u noćnom klubu u četvrti Ortakoy u Istanbulu, na kojoj se dosad najjasnije vidi njegovo lice.

Kako saznaje novinar vodeće turske agencije Anadolu Agency (AA) a iz izvora bliskih policiji, fotografija otkriva dosad najviše a izdvojena je iz snimka jedne od sigurnosnih kamera.

Policijska potraga za napadačem i dalje traje.

Pripadnici sigurnosnih snaga Turske priveli su 12 osoba za koje se sumnja da su povezane sa terorističkim napadom na noćni klub na Ortakoyu, u Istanbulu koji je izveden u novogodišnjoj noći, a u kojem je poginulo 39 ljudi.

Istraga koju vodi Ured za terorizam i organizirane zločine pri Tužilaštvu u Istanbulu se nastavlja.

Ekipe Odjela za borbu protiv terorizma u Istanbulu istragu su pokrenule nakon bijega teroriste koji je izveo napad. Privedene osobe daju iskaze u policijskoj upravi u Istanbulu.

Istovremeno traje i pregled snimaka nadzornih kamera u blizini napadnutog kluba, a analiziraju se i najsitniji detalji koje su nadozrne kamere zabilježile.

Zbog terorističkog napada na noćni klub na Ortakoyu, u Istanbulu, izvedenog u novogodišnjoj noći, u kojem je poginulo 39, a ranjeno više od 60 ljudi, zastave ispred glavnog štaba NATO-a u Briselu, spuštene su na pola koplja.

Odmah nakon napada, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg putem društvenih mreža osudio je napad u Istanbulu i izrazio solidarnost sa Turskom te predložio da zastave budu spuštene na pola koplja.

Shodno tome zastave NATO-a i zemalja članica saveza spuštene su na pola koplja. Zastave će ostati spuštene dva dana.

NATO je zastave na pola koplja spustio i nakon napada na aerodrom Ataturk, u Istanbulu. Sličnu odluku NATO je donio i nakon napada u Francuskoj, Belgiji i Njemačkoj.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net