Recent Posts

JOŠ JEDAN KRUG

Sretna nam Nova godina : Mira, zdravlja i ljubavi na svakom koraku nam želim. Planeta se okreće i još jedan krug završava večeras u ponoć spremna na novo putovanje…ŽIVJELI!

JOŠ JEDAN KRUG

Sve što čovjek može poželjeti sebi i drugima kao želje za ispunjenje u predstojećoj godini, jeste najljepše što u nama leži, u mislima i srcima.

Prvo želimo, mir, zdravlje i ljubav, a ono materijalno je na posljednjem mjestu iako se sve veže jedno za dugo i to materijalno postaje spona koja drži sve uvezano i čini da bude lakše u slučaju ako jednog ili ni jednog od navedenih elemenata sreće nema.

Mir u svijetu, kući, duši. Mir u mislima i zadovoljstvo životna osnova za sve druge želje koja dopušta nadogradnju i mnoštvo drugih sitnih želja stavlja pored sebe. U zdravlju je sve lakše, ali ako nema mira nema ni zdravlja, prate jedno drugo u stopu.

Ljubav je lična odluka ili se desi ili ne desi ali opet uz mir i zdravlje ona raste i biva velika spona u lancu želja i životu.

Dakle, mi smo elementarno vezani za želje i želje su vezane za nas! One nas traže da nas usreće, da nam učine život lakšim i ljepšim. Mi tražimo njih da bi sebe ispunili i napravili balans u nama samima i unutar nas stvorili zadovoljnog čovjeka.

Zadovoljan čovjek ne misli na ništa ružno, ne mrzi, ne ratuje, ne stvara plač i tugu. Zadovoljan čovjek samo želi da i drugi pored njega budu kao on, zadovoljni i kao takvi svima koji nisu kao oni mogu pružiti i ispuniti ove velike i male želje koje u novogodišnjim praznicima postaju jasnije, vidljivije i osjete da im je vrijeme da se pokažu ljudima.

Sretna nam Nova godina : Mira, zdravlja i ljubavi na svakom koraku nam želim. Planeta se okreće i još jedan krug završava večeras u ponoć spremna na novo putovanje…ŽIVJELI!

Ekskluzivno iz Brčkog za portal ibalkan.net Piše:  Indira Jašarević- Čandić

 

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net