Recent Posts

Obama, protjerao 35 diplomata

Obama, protjerao 35 ruskih diplomata

 

Washington, Moskva– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus” 30. 12. 2016. 09: 52- State Department je izbacio 35 ruskih diplomata iz njihovih ambasada u Washingtonu i konzulata u San Francisku dajući njima i njihovim porodicama 72 sata da napuste SAD.

Sinoć je objavljen novi niz sankcija Rusiji, a u sklopu kojih je donešena odluka da će biti protjerano 35 ruskih diplomata te da će biti zatvorena dva diplomatska predstavništva.

Američki predsjednik Barack Obama uveo je sankcije ruskim dužnosnicima i obavještajnim službama u znak odmazde za rusko uplitanje tokom predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), tačnije hakiranje američkih političkih stranica i e-pošte.

State Department je izbacio 35 ruskih diplomata iz njihovih ambasada u Washingtonu i konzulata u San Francisku dajući njima i njihovim porodicama 72 sata da napuste SAD.

Diplomate su proglašene nepoželjnim osobama za djelovanje na način koji nije u skladu s njihovim diplomatskim statusom. Obama je poručio da više neće imati ni pristup posjedima ruske vlade u SAD-u.

Ruski dužnosnici su negirali optužbe Obamine administracije da je ruska vlada pokušala utjecati na rezultate predsjedničkih izbora u SAD-u.

Ruski dužnosnik Vladimir Jabbarov izjavio je da će uzvratiti na isti način na sankcije koje su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele Rusiji kao odgovor u navodno miješanje te zemlje u američke predsjedničke izbore.

Sinoć je objavljen novi niz sankcija Rusiji, a u sklopu kojih je donešena odluka da će biti protjerano 35 ruskih diplomata te da će biti zatvorena dva diplomatska predstavništva.

Diplomatama i njihovim porodicama su data 72 sata da napuste zemlju, a ruski dužnosnik je izjavio da će uzvratiti na isti način.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net