Recent Posts

Naša stranka traži smanje naknade šehidskoj djeci

Naša stranka, traži smanje naknade šehidskoj djeci

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 29 . 12. 2016. 07: 22- Naša stranka traži smanje naknade šehidskoj djeci. Poslednje zasjedanje Skupštine Kantona Sarajevo ponudilo je, višestruke, napade Naše stranke na boračku populaciju u Kantonu Sarajevo.

U dva navrata Naša stranka je predlagala smanjenje novca za boračku populaciju i šehidsku djecu.

Naime Naša stranka je, prvo, zatražila kroz amandmane na budžet Kantona Sarajevo da se umanje sredstva koja se kroz Fond “Ikre” daju za stipendiranje šehidske djece i djece boraca što je izazvalo šok u Skupštini KS.

Naime tražili su da se finansiranje djece šehida i boraca smanji za cijelih 100.000KM!

Amandman, naravno nije prošao ali Naša stranka ni tu nije stala.

Potom su iz Naše stranke predložili da se umanje sredstva za boračka udruženja kako bi se dodijelili na sasvim drugu stavku. Ipak, ni ovaj amandman Naše stranke nije dobio podršku zastupnika u Skupštini KS.

Inače Naša stranka kroz svoje djelovanje uvijek glasa protiv svih rezolucija kojima se osuđuju hapšenja pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je i to da je njihova članica stranke, Sabina Ćudić, na prošlim izborima bila Bošnjakinja pa je, ipak, na posljednjim održanim izborima, odlučila promijeniti naciju i postati Ostali kako bi se pokušala domoći Doma naroda FBiH.

Njenu nakanu, naime, spriječio je CIK baš kao i u slučaju “Srba” u Skupštini KS na kojima je ostalo “zvono” političkog nemorala dok se Ćudićka, pokušala opravdati.

Također i zastupnik Edin Forto, čije je ime očito bošnjačko, pisao se pod “Ostali” kako bi također ušao u Dom naroda Federacije BiH i primao duple naknade o čemu je, ne tako davno, izazvan čitav skupštinski blam ovog zastupnika kada je njegova nakana prokazana.

Ipak, iako im ne smeta da se mijenjanjem nacije bore za duple plate i naknade, iz Naše stranke očito traže načine kako da naknade smanje boračkoj djeci i djeci poginulih boraca i to u Kantonu Sarajevo gdje je od agresorske ruke poginulo preko 11.000 naših sugrađana.

Svakako da je ovaj potez Naše stranke bio pun nerazumijevanja i(li) nesmotrenosti, ocijenit će čitatelji regionalnog portala http://iBalkan.net

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net