Recent Posts

Toma iz inata sam sebe kandiduje

Toma iz inata sam sebe kandiduje

Beograd:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 28 . 12. 2016. 09: 02- Pisao mu Putin i Toma “grobar” iz inata sam sebe kandiduje. Šef države Tomislav Nikolić poznat po nadimku “grobar” zainatio se da osvoji još jedan predsjednički mandat po svaku cenu.

Gotovo je izvjesno da će on ući u predsedničku trku, pa čak i ako ga ne podrži Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka!

 U tom slučaju, na izbore bi izašao kao nezavisni kandidat ili predstavnik grupe građana.
Prema saznanjima Nikolić misli da je izneveren zbog toga što još nije dobio javnu podršku za kandidaturu od premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je odluku o tome prolongirao za dva mjeseca.
 – Nikolić se osjeća iznevereno, a pored toga što se Vučić još zvanično ne oglašava, boli ga i to što niko od funkcionera stranke SNS-a nije ni u načelu podržao njegovu kandidaturu- kaže dobro obavešteni izvor.
Prema saznanjima, Nikolić je ubjeđen da je prepušten sam sebi, ali je to dodatno učvrstilo njegovu želju da izađe na izbore i izbori se za još jedan mandat na Andrićevom vencu.
– Nikolić ne može da čeka dva mjeseca da se Vučić odluči, jer je uvjeren da mu je potrebna duža kampanja od mjesec dana, koju je najavio lider naprednjaka. Zbog svega toga aktuelni šef države misli da mora da krene sam na izbore- kaže izvor.
– Nisam neskroman, ali Srbiji je potreban ovakav predsjednik- rekao je Nikolić u svom godišnjem obraćanju novinarima i istakao da će, ukoliko on ne bude predsjednik, u Srbiji nastati haos.
Odlazeća godina potvrdila je strateški karakter rusko- srpskog partnerstva, ističe se u pismu predsjednika Rusije Vladimira Putina, koje je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručio ruski ambasador u Beogradu.
„Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa”, napominje se u Putnovom pismu, kako je prenijela predsjednikova služba za saradnju s medijima:
„Vama, vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspjehe, a bratskom srpskom narodu- mir, blagostanje i prosperitet”, poželeo je, takođe, Putin u pismu Nikoliću.

Vlasnik agencije „Pragma” i politički analitičar Cvijetin Milivojević kaže  da bi kandidatura Tomislava Nikolića bez podrške Aleksandra Vučića bila tragikomična.

„Nikolić bi se u tom slučaju našao između opozicije, s jedne strane, koja bi ga brutalno napadala, i SNS-a, stranke koju je on osnovao.

U tom slučaju idealan slogan za kampanju Tomislava Nikolića bio bi: „Zar i ti, sine Brute?!”. U svakom slučaju, ako se Aleksandar Vučić kandiduje na predsjedničkim izborima, on ih dobija još u prvom krugu, svi ostali nemaju skoro nikakve šanse”, kaže on.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net