Recent Posts

Vučić, o odnosima Bošnjaka i Srba i malo o Albancima

Vučić, o odnosima Bošnjaka i Srba i malo o Albancima

Sarajevo, Beograd, Priština– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 27 . 12. 2016. 18: 02- Vučić, o odnosima Bošnjaka i Srba i malo o Albancima.

Tokom sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića razgovarano je o bilateralnim odnosima dviju zemalje, političkoj situaciji u Srbiji i BiH te o situaciji u regionu.

Jedna od ideja je da čekamo do sredine februara da Albanci na Kosovu formiraju zajednicu srpskih opština i ispune obaveze preuzete Briselskim sporazumom.

Kako je saopštila Služba za medije premijera Srbije, Vučić je tokom razgovora “istakao da je Srbija opredeljena za najbolje političke i ekonomske odnose sa Bosnom i Hercegovinom”.

“Takvi dobrosusedski odnosi u interesu su srpskog naroda u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini”, rekao je Vučić.

Vučić i Ivanić su se saglasili da su “dobri odnosi Srba i Bošnjaka od suštinskog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu te za sveukupni napredak ekonomija Zapadnog Balkana”, navedeno je u daljem tekstu saopštenja.

Aleksandar Vučić, premijer Srbije govoreći o izjavi direktora Kancelarije Vlade za Kosovo Marka Đurića da će Srbi na Kosovu čekati još do polovine februara da Priština formira zajednicu srpskih opština, a ako se to ne desi, formirati je sami, rekao je da je to jedna od ideja.

„Odgovor Albanaca i međunarodne zajednice čekamo, nismo išli na silu u toj priči. To je jedna od ideja, da čekamo do Sretenja (15. februar, op.a). Ali, vi imate Briselski sporazum, imate obaveze koje ste preuzeli, a oni umesto da se bave ispunjavanjem svojih obaveza pokušavaju da se bave kupovinom Srba“, rekao je Vučić.

Komentarišući današnji sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova, Vučić je kazao da će on verovatno pravoslavni Božić dočekati sa Srbima na Kosovu te da ih je tokom sastanka pozvao na jedinstvo.

„Pozvao sam ih na jedinstvo i da se drže odluka do kojih smo zajedno došli“, istakao je Vučić.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net