Recent Posts

Kome smeta Dino Merlin i zašto ?

Kome smeta Dino Merlin i zašto?

Čudni su ovi naši ljudi, jako čudno bezobzirno bezobrazni. Žalimo se da smo zakinuti za mnogo što šta a kada nam se pojavi i postigne uspjeh neko naš i kod nas i na strani, mi ga, po pravilu pljujemo i kritikujemo i kada treba i kada ne treba. Dino Merlin ?

Ko je on? Pjevač, zamislite! Bošnjak! Ma dajtte! Pojma nema! Samo zna da krade neke tuđe pjesme i jauče ! Ne priliči mu! Možeš misliti?! Vuče na turbofolk! Jel? Aha!

Brena , Karleuša i ostale turbo-nad turbo, najturbo pjevačice ne smetaju ni u Sarajevu gradu koji postaje sve samo ne ostaje ono što je nekad bio! Ne smeta ni Marija Šerifović ni Viki Miljković, ni Ceca ni Meca, niko, baš niko, ali Dino ubija!

Svako ko je na neki način poseban, a on to zaista jeste, iritira ljude koji ne mogu prihvatiti različito, ono što iskače iz šablona istih, kopiranih i jednoličnih. Kažu, da njegova muzika ii nije baš na nivou kvalitetne muzike po nekim ocjenama stručnjaka koji kaobajagi nešto znaju i da je nekako više ,,muslimanskija,, od drugih.

Hadžija Dino, pjevač, ejh, ma bježi ba! Jeste, jeste….

Dino je pjevač Bošnjak, iz Bosne i Hercegovine i njemu je mjesto tu gdje jeste, na vrhu, među zvijezdama. Nisam poklonik njegovog pjevanja, možda poneka pjesma mi se sviđa ali mi i ne smeta nimalo, čak sam ponosna što ga imamo, bar u onoj muzičkoj mjeri i orjentaciji popularnosti.

Dino puni dvorane, puni stadione, zarađuje, naravno, kao i svi drugi glumi zvijezdu, a on to i jeste, može mu se.

Dragi kritičari iz narodnih masa i oni drugi školovani i po zanimanju protivnici svega svoga, shvatite da je bolje slušati Dinu ili ga bar pustiti na miru nego uvoziti ,,cajke,, i polupijane pjevače od komšija.

Kome smeta Dino Merlin?

Sarajevska pop scena je odavno nestala, kultura je na niskom nivou, sevdalije opstaju uz upornost a ostali se individualno probijaju kako znaju i umiju.

Neka nama Merlina, on ima čarobne cipele crvene boje i šarene pantalone, plašt i pjesmu i kao takav, neobičan i poseban zaslužuje da ga ostavimo na miru i stavimo među naše,,one neke,, uspješne ljude.

Dino Merlin, što da ne!

Ekskluzivno iz Brčkog za portal ibalkan.net Piše:  Indira Jašarević- Čandić

http://ibalkan.net/

One Comment

  1. “Događaji iz ovog romana mogli bi se dogoditi i danas u bilo kom malom gradu na svetu. Možda bi učesnici i okolnosti bili na svakom mestu drugačiji, ali suština je univerzalna: mala, uskogruda sredina ne prihvata one koji odudaraju od proseka, i pripisuje im sve moguće mane i zlodela.
    Ali, za razliku od odraslih, deca su radoznala i otvorena. Ne ograđuju se od onoga što ne poznaju i čega se boje, niti imaju moć da to odbace od sebe, a ni da ga kazne ili unište. Ona svoj srtrah razbijaju tako što nastoje da razotkriju šta je to, zapravo, čega se plaše. Ako im to pođe za rukom, strah se raspršuje, a time i temelj kasnijih predrasuda, isključivosti i krutih merila o ispravnosti. Kao rezultat toga uspostavlja se osnova za razumevanje različitog, za trpeljivost i saradnju. A retki su oni koji kad odrastu, uz svo iskustvo koje su stekli kroz život, očuvaju detinje poštenje i bezuslovno osećanje za pravično.”
    “Ubiti pticu rugalicu” Li Harper

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net
%d bloggers like this: