Recent Posts

Mostar: U sat vremena opljačkano pet objekata

Mostar: U sat vremena opljačkano pet objekata

Mostar:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 26. 12. 2016. 08: 52-  U samo sat vremena opljačkano pet objekata.

Talas teških krađa i razbojništava preksinoć je nastavljen na području Hercegovačko- neretvanskog kantona. Tako su u Mostaru za svega sat razbojnici izveli čak pet pljački.

Prema policijskim informacijama, dvojica razbojnika s kapuljačama na glavama, preteći pištoljem, su svoj pohod započela u ulici Maršala Tita u 19.20 sati kada su upali u kladionicu „Pet plus“, iz koje su uzeli 200 KM.

Nakon toga su upali u „Betlive“ u Splitskoj ulici, odakle su odneli svega 20 KM.

Nije poznato koliko su novca oteli iz prodavnice „Konzum“ na Aveniji, dok su iz kladionice „Premier“ u ulici Kraljice Katarine odnijeli 1.200 KM.

Nepoznati razbojnici opljačkali su i kladionicu „Millenium“ u Čapljini, odakle su odnijeli 700 KM. Jesu li ove pljačke povezane, pokazaće istraga, koja je u toku…

Dok su mostarski i čapljinski policajci tragali za razbojnicima, MUP HNK je iste večeri prijavljena teška krađa u hipermarketu „Bingo“, koja se dogodila oko 20 sati. Krađa je otkrivena uz pomoć videonadzora, piše regionalni portal.iBalkan.net

Trojica muškaraca, maskirana fantomkama i naoružana s dvije automatske puške i pištoljem, provalila su u objekt na zadnji ulaz iz kojeg su odvukli metalnu kasu u kojoj su se, kako saznajemo, nalazile 73.000 maraka.

Prema neslužbenim informacijama, pljačka je pomno isplanirana i očito se radilo o profesionalcima, jer na licu mijesta nisu nađeni otisci niti su pljačkaši prepoznatljivi na snimcima.

Pobegli Audijem: Jedini trag koji policija ima jeste “audi A4”, sive boje, kojim su se pljačkaši udaljili u nepoznatom pravcu. Inače, objekti „Bingo“ u HNK su u poslednje vrijeme veoma često na meti pljačkaša.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net