Recent Posts

Božićna poruka Baraka i Mišel Obame iz Bijele kuće

Božićna poruka Baraka i Mišel Obame iz Bijele kuće

Vašington- objavljeno u kategoriji “Vijesti- SVIJET” 25 . 12. 2016. 01: 02– PredsJednik i prva dama SAD Barak i Mišel Obama su u svojoj poslednjoj božićnoj poruci iz BIJele kuće poželJeli američkom narodu srećne praznike.

Ovo je bila zadnja božićna poruka Baraka i Mišel Obame iz Bijele kuće. Osim toga, Barak i Mišel Obama su se i osvrnuli na proteklih osam godina.

Obama je poželio i da se građani SAD odnose prema drugima onako kako bi željeli da i sami budu tretirani.

Barak Obama je iskoristio tu priliku da, prije nego što preda predsjedničku dužnost Donaldu Trampu, podsjeti na uspjehe koje je ostvario tokom dva mandata.

“Zajedno smo se izborili da izađemo iz najteže recesije u proteklih 80 godina, smanjili smo nezaposlenost na devetogodišnji minimum, obezbjedili smo zdravstveno osiguranje za još 20 miliona Amerikanaca i nove zaštite za one koji već imaju osiguranje”, rekao je Obama u poruci koja je objavljena iz Bijele kuće.

Obama je dodao da su SAD postale više cijenjene širom sveta i preuzele liderstvo u borbi za zaštitu planete.

Predsjednik SAD je u utorak organizovao poslednju državničku večeru. On i njegova supruga Mišel su od prvog madata napravili ukupno 13 takvih događaja.
Utisak svih je da je oproštajna haljina Mišel Obame, kreacija Donatele Versaće, najglamuroznija dosad i da je teško očekivati da će uskoro ova prva dama biti nadmašena.

Toalete Mišel Obama često su imale i poruku, a njihovi kreatori u pojedinim slučajevima su dolazili iz država iz kojih i gosti u čiju čast je večera pripremana. Pogledajte u galeriji za koje državnike su organizovane ove večere i kakve je toalete prva dama prošetala tepihom Bijele kuće i sve će te isami vidjeti.

Barak Obama je tokom te ceremonije pročitao prazničnu poruku, u kojoj je poželeo da se u SAD i u ovo vrijeme praznika brinu o bolesnima, gladnima i potlačenima.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net