Recent Posts

Ruski avion “Tu-154” na putu za Siriju srušio se u Crno more

Ruski avion “Tu-154” na putu za Siriju srušio se u Crno more

Istanbul- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet” 25 . 12. 2016. 10: 32– Ruski avion “Tu-154” na putu za Siriju srušio se u Crno more. Avion ruskog Ministarstva odbrane “Tu-154” sa 91 osobom pao je u Crno more nakon poijletanja iz Sočija prema Siriji.

Avion ruskog Ministarstva odbrane “Tu-154” sa 91 osobom pao je jutros u Crno more nakon poletanja iz Sočija prema Siriji, a vojni istražitelji Istražnog komiteta Rusije otvorili su krivičnu istragu, rekla je za TAS S portparolka tog komiteta Svetlana Petrenko. Hitne službe prenose da za sada nema preživelih.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letjelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara.

Ruski mediji su objavili da je avion pao zbog tehničkih problema.

Navedeno je da su u letjelici bili ruski vojnici i umjetnici i devetoro novinara koji su krenuli u rusku bazu u Siriji gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine.

Interfaks prenosi da su spasilački timovi pronašli nekoliko tijela. Petrenko je navela da je krivična istraga otvorena zbog “kršenja pravila letačke bezbjednosti ili priprema za njih”.

Navedeno je da su istražitelji zaplijenili dokumenta i ispituju osobe koje su pripremale avion za let.

Ruska agencija objavila je da su spasilačke ekipe locirale ostatke letjelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara.

Avion je nestao sa radara u pet sati 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo poslije poletanja iz Sočija. Navedeno je da da su većinu putnika činili muzičari ruskog vojnog hora koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gdje je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine.

“Bila je 91 osoba u avionu, 68 od njih su bili muzičari “Ansambla Aleksandrov”, devet predstavnika medija, šest pratilaca (vojnika) i osam članova posade”, naveo je izvor TAS S.

Ruski vojni televizijski kanal “Zvijezda” je saopštio da je među novinarima bilo troje njihovih kolega, a tu je bilo i troje članova ekipe “Kanala 1”.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net