Recent Posts

BEZOBRAZLUK: Voze u suprotnom smjeru i unazad, okreću se u tunelu

BEZOBRAZLUK: Voze u suprotnom smjeru i unazad, okreću se u tunelu

Sarajevo, Zenica- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja” 25 . 12. 2016. 15: 52 BEZOBRAZLUK: Voze u suprotnom smjeru i unazad, okreću se u tunelu. Vožnja u suprotnom smjeru, okretanje nasred saobraćajne trake, vožnja unazad u tunelu, šleper koji vozi u rikverc jer je pogriješio skretanje…

Ovo su samo neke od bizarnih i izuzetno opasnih situacija koje se dešavaju na 90 kilometara autoputa od Sarajeva do Zenice. Bezobrazluk i bahatost ili neznanje vozača koji čine ovakve prekršaje, pri čemu ugrožavaju i svoju sigurnost i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju, bilježile su nadzorne kamere Odjela za upravljanje i nadzor saobraćaja „Autocesta“ FBiH, koji je smješten u Drivuši nadomak Zenice.

Bezobrazluk i bahatost ili neznanje vozača koji čine ovakve prekršaje, pri čemu ugrožavaju i svoju bezbednost i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju, beležile su nadzorne kamere Odela za upravljanje i nadzor saobraćaja „Autoputeva“ FBiH, koji je smešten u Drivuši nadomak Zenice.

Zlatko Demirovski, šef Odjela, kaže da je uzrok saobraćajnih nesreća na autoputu A1 uglavnom neprilagođena brzina.

– Prema policijskim izveštajima, polovina svih udesa koji se dogode na autoputu uzrokovana je neprilagođenom brzinom, zbog koje vozači gube kontrolu nad vozilom – kaže Demirovski.

Jedan od najopasnijih prekršaja, ističe Demirovski, zasigurno je vožnja u krivom smeru na autoputu.

– Na sreću, nismo imali udesa uzrokovanih ovakvim prekršajima. U poslednjoj godini broj krivih smerova sveden je na minimum. Najizraženiji problem s ovom vrstom prekršaja bio je na Sarajevskoj zaobilaznici, sve do trenutka puštanja dionice Butila – Briješće u promet, dodaje Demirovski. Opasna radnja na autoputu je, dodaje i polukružno okretanje.

Zlatko Demirovski, šef Odjela, kaže da je uzrok saobraćajnih nezgoda na autoputu A1 uglavnom neprilagođena brzina. Gube kontrolu – Prema policijskim izvještajima, polovina svih udesa koji se dogode na autocesti uzrokovana je neprilagođenom brzinom, zbog koje vozači gube kontrolu nad vozilom – kaže Demirovski. Jedan od najopasnijih prekršaja, ističe Demirovski, zasigurno je vožnja u krivom smjeru na autoputu.

Nisu samo vozači ti koji čine prekršaje na autoputu. Nerijetko je slučaj da pješaci i biciklisti ulaze i kreću se autoputom iako je to zakonom zabranjeno.

U Kontrolnom centru radi 14 operatera, koji 24 sata nadgledaju situaciju i reagiraju odmah pri uočenim nepravilnostima na autoputu. Ima odličnu saradnju s policijom, kojoj su podaci, odnosno snimci koje zabilježe nadzorne kamere uvijek na raspolaganju.

14 operatera Kontrolnog centra nadgleda situaciju i 24 sata obavlja se nadzor i 105 kamera instalirano za nadzor…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net