Recent Posts

Eksplozija u Moskvi, danas sahrana ruskog ambasadora

Eksplozija u Moskvi, danas sahrana ruskog ambasadora

MOSKVA- :- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa ” 22. 12. 2016. 08: 49- Eksplozija u Moskvi, danas sahrana ruskog ambasadora…

Najmanje dvije osobe su jutros povređene u eksploziji u podvožnjaku u blizini metro stanice u južnom dijelu Moskve, javila je agencija Tas s, pozivajući se na izvore službe za vanredne situacije.

Eksplozija u Moskvi kod metro stanice. Najmanje dve osobe su jutros povređene u eksploziji u podvožnjaku u blizini metro stanice u južnom dijelu Moskve.

Izvori su naveli da su dve osobe povređene, od kojih jedna teže.

Policija je zabranila pristup mijestu eksplozije, a ulaz u metro stanicu je zatvoren.

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov koga je u ponedeljak uveče ubio bivši turski policajac u Ankari, biće sahranjen danas uz državne počasti i u prisustvu ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštio je Kremlj.

Komemoracija će biti održana u Ministarstvu vanjskih poslova poslije čega je planirano opelo u crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Putin zbog sahrane odložio je za petak godišnju konferenciju za novinare koja je trebalo da bude održana danas.

Ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova ubio je u ponedeljak uveče bivši turski policajac, 22- godišnji Mevlut Mert Altintaš koji je prije zločina uzviknuo “Alah je veliki” i “Ne zaboravite Halep, ne zaboravite Siriju”.

Peskov je rekao da je još preuranjeno reći ko stoji iza ubistva ruskog ambasadora u Ankari dok turske vlasti pominju imama koji se nalazi na “crvenoj” potjernici Interpola, Fetulaha Gulena kao mogućeg nalogodavca.

“Moskva smatra da je potrebno sačekati rezultate grupe istražitelja”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da ne treba prebrzo donositi zaključke.

Turska i Rusija formirale su zajedničku komisiju za istragu ubistva Karlova koji je usmrćen sa nekoliko hitaca ispaljenih u leđa, a 18 članova ruske delegacije došlo je u Ankaru kako bi učestvovalo u radu komisije.

Zvaničnici Rusije i Turske naveli su da ih ubistvo diplomate neće omesti u nastojanjima da poprave bilateralne odnose.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net