Recent Posts

Čedomir Jovanović, kandidat za predsjednika Srbije

Čedomir Jovanović, kandidat za predsjednika Srbije

Beograd, objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet” 20. 12. 2016. 07: 59- Čedomir Jovanović, kandidat za predsjednika Srbije. Liberalno- demokratska partija će imati svog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, izjavio je Đorđe Žujović, član Predsjedništva LDP-a, koji kaže da će na sjednici Glavnog odbora predložiti da to bude Čedomir Jovanović.

Predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas će se kandidovati na izborima za predsjednika Srbije ukoliko ne bude postignut dogovor o zajedničkom predsjedničkom kandidatu proevropske opozicije.

Žujović je takođe rekao da smatra da Vuk Jeremić nije odgovor na probleme koje Srbija ima. On dodaje da je najavljena Jeremićeva kandidatura za predsjednika Srbije direktno uperena protiv dogovora proevropske građanske opozicije da izađe na izbore sa jednim zajedničkim kandidatom.

– Vuk Jeremić svojom dosadašnjom politikom i iskazanim stavovima predstavlja kontinuitet pogrešne politike koja karakteriše nekoliko poslednjih predsjednika koje je Srbija birala. Politika konfrontacija, populizma i želje da se zbog političkih poena kalkuliše budućnošću Srbije, glavne su odlike bivšeg Koštuničinog ministra i on zbog toga ne može biti kandidat dijela društva koji izbore vidi kao priliku da se nametne kao alternativa- navodi Žujović.

Novinarima u Skupštini Srbije rekao da izjava bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića da razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi “torpeduje” dogovor o zajedničkom opozicionom kandidatu, kao i eventuanu kandidaturu zaštitnika građana Saše Jankovića.

Jovanović je rekao i da se o zajedničkom kandidatu razgovora i da priča “svako sa svakim”, a da je njegova obaveza da, ukoliko ne bude postignut dogovor, brani ideje evropske i građanske Srbije.

– Ako nemate zajedničkog predsjedničkog kandidata onda nemate na zajedničku politiku čiji je temelj evropska Srbija- rekao je lider LDP-a i dodao da je njegova obaveza da brani ideje evropske i građanske Srbije, “makar im davao i vještačko disanje”.

Obaveza LDP je, kaže, da u takvim uslovima, na predsjedničkim izborima izađe sa svojim kandidatom i da afirmiše politiku kojoj je ta stranka posvećena.

“Raskidanje podaničkih veza sa Rusijom, zalaganje za ulazak u NATO, regionalna politika koja rešava narastujuću krizu u okruženju, smirivanje unutrašnjih političkih tenzija i dogovor u društvu lišen partijskih interesa, ciljevi su koje LDP mora da zastupa na predsjedničkim izborima”, naveo je Đorđe Žujović .

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net