Recent Posts

Berlin: Ukrao kamion, krenuo na Božićni vašar,specijalci u izbjegličkom kampu

Berlin: Ukrao kamion, krenuo na Božićni vašar,specijalci u izbjegličkom kampu

Berlin: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” ” 20. 12. 2016. 10: 59-  Ukrao kamion, oteo vozača, krenuo na Božićni vašar… Kamion kojim je izvršen napad na Božićni vašar u Berlinu najverovatnije je otet u glavnom gradu Njemačke, prenose nemački mediji.
Specijalne jedinice njemačke policije upale su jutros u objekat bivšeg aerodroma Tempelhof, u južnom Berlinu, koji se koristi kao izbjeglički centar, preneo je “Velt”. Za napad u kojem je ubijeno 12 ljudi osumnjičen Pakistanac izbjeglica.
Specijalci su upali u objekat u 7.43, ali detalji ove operacije nisu poznati.

Njemačka policija objavila je ranije da je u napadu kamionom na božićni sajam u Berlinu, u kojem je ubijeno 12 ljudi, a povređeno 48, osumnjičen je izbeglica Pakistanac, koji je u Njemačku stigao balkanskom rutom.

Njemačka televizija “N24” prenosi da GPS podaci pokazuju da je kamion juče od oko 16 časova u više navrata paljen.
 
“Moguće je da se radi o pokušajima osumnjičenog da upravlja kamionom”, navodi televizija.
Oko 19.45 sati kamion je napustio mjesto na kojem je do tada bio parkiran, ispred jedne firme u Berlinu.
 
Bilo je planirano da se iz Italije transportovan čelik istovari danas, preneo je špediter.
 
Vozač kamiona bio je inače rođak vlasnika transportne kompanije.
 
Kompanija je, kako je rekao vlasnik, u više navrata pokušavala da kontaktira vozača, ali je sa njim izgubila svaki kontakt od 16 časova.
Njemački mediji prenose da je vozač pronađen mrtav, na mijestu suvozača, nakon napada u napuštenom kamionu. Kamion je inače registrovan u Poljskoj, a poljska televitija TVN24 je prenela da je vozač nađen na suvozačevom mjestu preminuo od ubodnih rana.
 
Pakistanac Nevad B. identifikovan je kao vozač koji je u brzini od oko 80 kilometara na sat udario u štandove na Božićnom vašaru u Berlinu. Tom prilikom poginulo je najmanje 12 osoba, a povređeno 48.

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net