Recent Posts

Ruski ambasador u Ankari, Andrej Karlov preminuo

Kako prenose mediji, ambasador Karlov je nakon terorističkog napada bio teško ranjen i hitno prebačen u najbližu lokalnu bolnicu. Na žalost u toku operativnog zahvata , ambasador je preminuo….

Ruski ambasador u Ankari, Andrej Karlov preminuo

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov, nakon što je teško  ranjen u oružanom napadu u Ankari, preminuo je, prenose turski mediji.

Kako prenose mediji, ambasador Karlov je nakon terorističkog napada bio teško ranjen i hitno prebačen u najbližu lokalnu bolnicu.

Na žalost u toku operativnog zahvata , ambasador je preminuo.

Karlov je ranjen dok je prisustvovao umjetničkoj izložbi fotografija pod nazivom “Rusija u očima Turaka”, dok je držao govor, a veruje se da iza napada stoje radikalni islamisti.

Napadač na ruskog ambasadora Karlova je ubijen od strane bezbjedonosnih snaga Turske u Ankari.

Jusko Bojadžić, novinar iz BiH sa adresom u Ankari javio se u program N1 televizije, gdje je prenio posljednje informacije oko atentata na ruskog ambasadora u Turskoj.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrey Karlov je u ponedjeljak je bio meta oružanog napada tokom izložbe u Ankari u kojem je zadobio teške povrede, a Bojadžić je za N1 kazao da se njegovo stanje prati iz minute u minut. Posljednje vijesti kažu da je ambasador preminuo usljed rana dobijenih iz vatrneog oružja.

“Informacije iz medija su kontradiktorne. Ovo je jedan od većih incidenata u Turskoj, gdje je izvršen atentat na ambasadora Rusije u Turskoj. Sve se desilo na izložbi fotografija koju je ambasador otvorio”, kazao je Bojadžić.

Naziv izložbe je bio “Rusija u očima Turaka”, a Bojadžić je opisao slijed događaja koje mu je prenio kolega novinar, očevidac atentata.

“Atentator je bio uredno obučen, prišao je iza ambasadora. Prvo je pucao u vis, a onda je pucao u leđa ambasadora. Ono što je javljeno, novinar Huryyeta je kazao da su se čule riječi na nejasnom turskom jeziku: ‘Vi ubijate nas u Siriji, mi ovako vama vraćamo'”.

Te su riječi čule kolege novinari prisutni u sali, kazao je Bojadžić, dodavši da je ambasadorov život ugrožen, a da su na mjesto dešavanja došli turski ministar vanjskih poslova i ministar sigurnosti.

U međuvremenu, u Istanbulu se igra derbi Fenerbahce – Genclerbirligi, ekipa iz Istanbula i Ankare, a zbog nedavnih dešavanja u Istanbulu, upravo tokom trajanja fudbalske utakmice – taj događaj je označen kao sigurnosni izazov.

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net