Recent Posts

Split: Torcida privedeno 36 osoba,Srbe na vrbe! Za dom spremni! Ubij Srbina!

Split: Torcida privedeno 36 osoba,Srbe na vrbe! Za dom spremni! Ubij Srbina!

Split– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Sport” 18. 12. 2016. 09: 32- Split: Torcida privedeno 36 osoba, Srbe na vrbe! Za dom spremni! Ubij Srbina! Navijači Hajduka, popularna Torcida je na otvaranju hrvatskog fudbalskog derbija između Hajduka i Dinama (20. kolo HNL-a) poručila šta misli o ujedinjenju najjačih klubova bivše Jugoslavije u zajedničku ligu.

Splitska policija predhodno je privela i za vrijeme i poslije fudbalske utakmice Hajduk- Dinamo ukupno 36 osoba, a pronađeno je i oduzeto 184 komada pirotehničkih sredstava, saopštila je Splitsko- dalmatinska policijska uprava.

Kako je rečeno u policiji, te osobe privedene su zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja, prenijela je agencija Hina.

U prvom poluvremenu utakmice navijači Hajduka istakli su transparente na kojima je pisalo “Torcida protiv yugo lige”.

“Poljudom” se orilo “Ubij Srbina”, “Srbe na vrbe”, “Vukovar, Vukovar” i “Za dom spremni”, dok s na sjeveru stadiona mahali zastavama HOS-a.

Hajduku poslije ovog skandala sigurno prijeti nova teška kazna od strane FS Hrvatske.

Navijači Hajduka usput su porukom podsjetili i na nepoštovanje Zakona o sportu.

“Protiv lopova i mafije za jaču ligu Zakonom o sportu”.

Na početku drugog poluvremena Torcida je tradicionalno aktivirala pirotehnički arsenal na sjevernoj tribini Poljuda, na licu mjesta je sve zabilježio i dopisnik regionalnog portala http://iBalkan.net

Zbog diskriminacijskih ispada i poziva na nasilje, Hajduku prijeti i nova teška kazna HNS-a, naveli su i hrvatski mediji.

Trener fudbalera zagrebačkog Dinama Ivajlo Petev rekao je da je njegova ekipa stvorila više šansi i da je zasluženo slavila protiv Hajduka u Splitu.

– Utakmicu možete dobiti u 1. ili 90. minutu. Mi smo imali sreću da smo pogodili u 93. minutu. Ali, stvorili smo više šansi i zasluženo smo dobili. Srećan sam što smo pobjedili na Poljudu, jer ovde nije lako igrati- kazao je Petev.

Dinamo je pobedio Hajduk sa 1:0, a pobjednički gol postigao je El Arbi Sudani u 93. minutu.

– Jako sam srećan zbog pogotka, ali to je uspjeh cijele ekipe. Mislio sam samo na tri boda, jako nam je bilo bitno da pobjedimo ovde. Naravno da sam jako srećan svaki put kad postignem gol Hajduku, a posebno to volim na “Poljudu” – rekao je Sudani.

  http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net