Recent Posts

Gradonačelnik, sebi smanio plaću za pola

Gradonačelnik, sebi smanio plaću za pola

Bihać– objavljeno u kategoriji “Vijesti- REGION” 15. 12. 2016. 00: 02- Gradonačelnik koji je sebi smanio platu za pola. Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić predložio je izmene Odluke o platama zaposlenih koje se odnose na funkciju gradonačelnika i sebi smanjio plaĆU za 40 odsto.

Na zahtjev gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića, a uvažavajući finansijsku situaciju u budžetu i predloženom Odlukom neto plata gradonačelnika iznosi tri prosječne neto plate isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine i time je smanjena za oko 40 odsto.

Plata gradonačelnika Bihaća sada će, umesto 4.500 KM iznositi oko 2.500 KM.

“Sramota me da imam tako velika primanja u današnjem vremenu i ovo je poruka da svi zajedno moramo promijeniti odnos prema javnim sredstvima, trošiti skromno i onoliko koliko imamo. To je jedini način da bolje živimo u ovom našem gradu”, rekao je Fazlić.

Gradski vijećnici danas su na sjednici usvojili i izmijenu Odluke o plaćama i naknadama zaposlenika gradskih organa uprave Bihaća.

Željeći dati lični doprinos u stabilizaciji budžeta, gradonačelnik Fazlić predložio je izmjene u dijelu koji se odnosi na plaće i naknade gradonačelnika.

Predloženom Odlukom neto plaća gradonačelnika iznosi tri prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine prema posljednjem objavljenom statističkom podatku u protekla tri mjeseca.

Na ovaj način plaća gradonačelnika umanjena je oko 40 posto od plaće koja pripada gradonačelniku prema važećoj Odluci.

To praktično znači da će gradonačelnik Fazlić, umjesto predviđenih 4.500 KM od sada primati 2.500 KM, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

“Sramota me je da imam tako velika primanja u današnjem vremenu i ovo je poruka da svi zajedno moramo promijeniti odnos prema javnim sredstvima, trošiti skromno i onoliko koliko imamo.

–  To je jedini način da bolje živimo u ovom našem gradu – kazao je gradonačelnik Fazlić.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net