Recent Posts

Beograđani “rasturali” kokain u Ujedinjene Arapske Emirate

Beograđani “rasturali” kokain u Ujedinjene Arapske Emirate

Dubaiji- Beograd–objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet” 15. 12. 2016. 12: 02- : Beograđani “rasturali” kokain u Ujedinjene Arapske Emirate. Policija je uhapsila osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu s područja Beograda, koja se duži vremenski period bavila krijumčarenjem kokaina iz Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate u Dubai.

Tokom akcije policija je zaplijenila 238 paketića kokaina, pripremljenog za dalji transport i prodaju, saopštio je MUP.
 
Policija je uhapsila osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu iz Beograda koja se sumnjiči da je duži vremenski period krijumčarila kokain iz Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate, u Dubai, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I.R. (28) i J.P. (41) – kod koje je pri hapšenju na Aerodromu “Nikola Tesla” pronađeno oko 100 grama kokaina u 97 paketića.
 
Uhapšeni su i N.K. (28), B.R. (26), Dj.P. (42), J.L. (41), T.Ž. (57), N.P. (24)- kod koje je pronađen jedan paketić sa kokainom, dok je osumnjičeni pripadnik te kriminalne grupe M.R. (46) uhapšen u septembru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kada je kod njega pronadjen kokain.
 
Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova, poslije čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
 
Dodaje se da je u stanovima na više lokacija u Beogradu policija zaplenila 140 paketića kokaina, namenjenih daljem transportu i prodaji.
 
Ova kriminalna grupa, kako se sumnja, nije se odlikovala krijumčarenjem velikih količina narkotika, već je njen rad bio usmjeren na manje količine, a kokain su krijumčarili preko uhodane mreže ”kurira” koji su drogu skrivali kod sebe i u telesnim šupljinama.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net