Recent Posts

Sarajevo: proteklih dana eksplozije na ugostiteljskim objektima

Sarajevo: proteklih dana eksplozije na ugostiteljskim objektima

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- REGION” 12. 12. 2016. 17: 42-  Sarajevo: protekle nedelje, desile se eksplozije na četiri ugostiteljska objekta. Građani sarajevskog kantona su u poslednjih nekoliko dana ozbiljno uznemireni jer osjećaju da je njihova sigurnost zbog učestalih eksplozija bombi u gradu.

U četiri slučaja bombe su bačene na ugostiteljske objekte, a v.d. policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Mevludin Halilović, kaže da građani nemaju razloga za brigu te da eksplozije nisu povezane.

Spomenuli smo da su u Kantonu Sarajevo za pet dana zabelježena četiri eksplozije i na području sve četiri gradske općine- Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.

Krenimo redom. Prvo su 7. decembra ove godine na ugostiteljske objekte u sarajevskoj opštini Stari Grad bačene dvije bombe, a na okolnim objektima je pričinjena materijalna šteta.

Bombe su bačene na ugostiteljske objekte “Tesla pub” i “City Lounge” u ulici Zelenih beretki. Riječ je o ugostiteljskim objektima čiji je vlasnik Denis Stojnić. Bombe su navodno bačene iz crnog automobila “škoda okatvia”.

Dan poslije, sarajevskoj policiji je prijavljeno da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu u naselju Bjelave. Eksplozija se dogodila u ulici Tijesna do broja 13, a pritom su oštećena dva vozila koja su se nalazila u blizini. Bomba je aktivirana ispred garaže vlasništvo osobe inicijala J. A. iz Sarajeva.

U subotu, 10. decembra nešto iza 22 sata snažna eksplozija je uznemirila stanovnike sarajevskog naselja Buća Potok, kada je u dvorište kuće vlasništvo osobe inicijala T. S. bačena bomba. Meta je bio frizerski salon “Rekord”.

Bomba je eksplodirala u ulici Radenka Abazovića bb koja se nalazi u blizini pijace na Otoci. Na frizerskom salonu “Rekord” je pričinjena veća materijalna šteta.

Nova eksplozija jutros se dogodila u naselju Grbavica u Sarajevu, u ulici Behdžeta Mutevelića broj 2. Nepoznata osoba je bacila bombu na ugostiteljski objekat “Caffe bar Ginger” te je tom prilikom uništeno pet automobila i oštećeni su portali na objektu.

Eksplozija se dogodila kod šoping centra Grbavica, a kako saznajemo, na ugostiteljski objekat su bačene dvije bombe, a eksplodirala je samo jedna.

Na sreću, u navedenim incidentima nije bilo povređenih osoba, a pripadnici MUP KS i dalje tragaju za osobama za koje se sumnja da su bacile bombu na navedene objekte ili su saučesnici u izvršenju dijela.

Eksplozija je bilo i u novembru kada je u sarajevskoj ulici Safvet-bega Bašagića eksplodirala nepoznata naprava. Tada je muškarac ispred svoje garaže našao posudu u kojoj je bila nepoznata tekućina. Posudu je bacio u grmlje nakon čega je došlo do eksplozije. Ni u ovoj eksploziji niko nije povrijeđen.

Halilović je pozvao sve građane da se, ukoliko imaju određenih saznanja, uključe u policijske akcije i obavjeste pripadnike MUP KS o određenim krivičnim dijelima o kojima su upoznati, konkretno u vezi s prethodnim događajima i aktiviranjem eksplozivnih naprava.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net