Recent Posts

SARAJEVO: Eksplozija, bačena bomba na ugostiteljski objekat

SARAJEVO: Eksplozija, bačena bomba na ugostiteljski objekat

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- REGION” 12. 12. 2016. 09: 42- SARAJEVO: Eksplozija, bačena bomba na ugostiteljski objekat. U sarajevskom naselju Grbavica jutros je bačena bomba na ugostiteljski objekat “Caffe bar Ginger”.
Eksplozija je devastirala objekat i uništila nekoliko automobila koji su se nalazili u blizini.
 
Kako su nam kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) eksplozija se dogodila jutros u 3 sata u ulici Behdžeta Mutevelića broj 2 kod šoping centra Grbavica.
 
Policija je osigurala mjesto događaja, a uviđaj će izvršiti u jutarnjim satima zbog slabe vidljivosti na lokaciji.
 
Povređenih osoba tom prilikom nije bilo, dok je na kući pričinjena materijalna šteta.
 
Prema riječima komšija, bombaš je u noćnim satima, najverovatnije, piješke prišao putem sa zadnje strane kuće, te bacio bombu i dao se u bijeg. U tom trenutku u kući i u samom objektu nije bilo nikoga, a komšije kažu da, iako se sve dogodilo „u  kasnim noćnim satima“, nisu videli nikoga.
 
Policija je jutros na licu mjesta obavila uviđaj i radi se na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, kazali su iz Operativnog centra MUPKS-a
Nastala je veća ećaamaterijalna šteta i nije bilo povrijeđenih osoba. U toku je uviđaj, kazali su iz Operativnog centra MUPKS-a, prenose agencije iz Sarajeva.
 
Policija je na mijestu događaja obavila uviđaj i traga se za bombašem.
 
U eksploziji bombe nije bilo povređenih osoba. Uviđaj obavljaju pripadnici MUP KS.
http://iBalkan.net

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net