Recent Posts

Erdogan, o terorističkom napadu u Istanbulu

Erdogan: o terorističkom napadu u Istanbulu

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- REGION” 11. 12. 2016. 15: 02- Erdogan: o terorističkom napadu u Istanbulu. Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će vlada nastaviti da se bori protiv terorizma “do samog kraja”, nakon što je protekle noći ispred stadiona u Istanbulu izveden dvostruki bombaški napad.

“Moja zemlja i moj narod mogu da budu sigurni da ćemo se boriti protiv pošasti terorizma do samog kraja. Nećemo dopustiti da napadi prođu nekažnjeno. Napadači će platiti visoku cijenu”, rekao je Erdogan na konferenciji za novinare u Istanbulu.

Predsjednik Republike Turske RedžepTajjip Erdogan je razvoj događaja povodom terorističkog napada pomno pratio iz Istanbula, a također je o napadu informacije primio od premijera Binali Yildirima kao i od ministra unutrašnjih posova Suleymana Soylua.

Predsjednik Erdogan je  dao izjavu poslije terorističkog napada u Istanbulu: “Neka niko ne posumnja u to da  ćemo mi, uz Allahovu pomoć, kao narod i kao država savladati teroriste kao i sile koje stoje iza njih.”

Erdogan je također rekao i to da kada god Turska napravi pozitivan korak ka budućnosti, terorističke organizacije odmah intervenišu svojim krvavim akcijama i pokušavaju stvoriti haos.

Erdogan:”Ime terorističke organizacije koja je zadnjih godina u više navrata organizovala ovakve akcije nije ni najmanje bitno. Sve terorističke organizacije; separatistička teroristička organizacija PKK, teroristička organizacija ISIL, teroristička organizacija FETO… sve one imaju isti cilj, a to je napad na našu zemlju i naš narod.”

Erdogan je naglasio da niko ne treba da sumnja u to da  će turski narod i Turska kao džava savladati teroriste kao i sile koje stoje iza njih, kao i to da će Turska nakon ovog podlog napada sama savijati svoje rane i biti u žalosti samo sa svojim pravim i najbližim prijateljima te da zna da uz nju neće biti niko i da niko ništa neće uraditi osim davanja šturih informacija o događaju.

Erdogan:”Nije nam ostao niti jedan razlog da poslije ovog događaja očekujemo podršku od zemalja koje su izabrale da umjesto da stanu uz Tursku i njen narod, podržavaju terorističke organizacije i teror.”

Erdogan je podvukao da je ovaj događaj pojačao odlučnost u borbi protiv terora i to da još nije proizvedeno oružje koje se može uperiti u narod koji kaze: “Ako umrem bit ću šehid, a ako ne umrem bit ću gazija.”

U pisanoj izjavi Erdogan je također naglasio da neće odustati od otkrivanja napadača te rekao:”Šehide koje smo dali večeras ćemo nositi u srcima isto kao i šehide koji su otišli u borbi protiv terora, isto kao i šehide od 15.jula. Čuvat ćemo uspomenu na njih, ali također ćemo odlučno nastaviti da koračamo ka našem cilju. Nastavit ćemo našu borbu znajuće da će se na ovoj zemlji prolivati nova krv šehida kao i predhodnih 1000 godina. Mi kao narod i kao država nećemo odustati od otkrivanja počinioca ovog gnusnog čina.”

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net