Recent Posts

Bosanac, pijan na drumu ali i vozač kancelara “letili auto-putem”

Bosanac, pijan kao i vozač kancelara “letili drumom”

Bišofshofen– objavljeno u kategoriji “Vijesti- EVROPA” 10. 12. 2016. 07 : 02…Bosanac, pijan na drumu sa 228 na sat. Državljanin Bosne i Hercegovine (36), nastanjen u Bišofshofenu, uhvaćen je kako auto- putem juri 228 kilometara na sat na dionici gdje je maksimalna dozvoljena brzina 100 kilometara na sat.

Ali i vozač kancelara vozio je prebrzo…

Srećom “jurnjava” ga je koštala samo oduzimanje vozačke dozvole…

U “letu” ga je zaustavila civilna patrola policije, a prilikom alko- testiranja utvrđeno je da je Bosanac vozio sa 1,6 promila alkohola u krvi!

Bahati vozač je, prema pisanju austrijskih medija, u jutarnjim satima svojim vozilom obilazio sve automobile na auto- putu A1, a tokom jurnjave je obišao i civilnu patrolu. Čuvari reda odmah su krenuli da zaustave vozača i u tome su uspjeli tek poslije duže vožnje.

Njemu je na licu mijesta oduzeta vozačka dovola i podneta je prijava zbog kršenja više saobraćajnih propisa.

Sa istim “letom po drumu” je otkriveno da je i vozač austrijskog kancelara Kristijana Kerna vozio prebrzo, i nakon što se na sajtovima više novina pojavio snimak, sam se prijavio policiji.

Minivan “mercedes” koji koristi austrijski kancelar Kristijan Kern navodno je u zoni ograničenja od 80 kilometara na čas vozio oko 150 kilometara na čas.

Video, koji treba da dokaže ovaj prekršaj, objavljen je na sajtovima listova “Hojte , “Kronen cajtung” i “Esterajh” , usled čega je kancelar Kern najavio da će vozač sam prijaviti kršenje saobraćajnih propisa.

Na snimku se vidi “mercedes” minivan, u pratnji jednog vozila marke “VW”, kako se kreću autoputem u pravcu Beča.

Prilikom izlaska sa autoputa Aspang- Cebern, gde je pod kišnim uslovima dozvoljena vožnja samo do 80 kilometara na čas, tahometar vozača koji je snimao događaj pokazuje 148 kilometara na čas.

Kern je, na dan kada je snimak napravljen, a navedeno je da je to bio 4. oktobar, bio u Gracu na konferenciji predsjednika pokrajina.

Iz kabineta kancelara je saopšteno da se sada čitav događaj interno analizira, jer su na snimku zatamnjene registarske tablice vozila.

Naime, austrijski kancelar, kao i svi drugi političari u zemlji imaju obavezu da poštuju saobraćajne propise, i samo u izuzetnim slučajevima mogu da ih krše.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net