Recent Posts

Mostar : granate nađene pored kontejnera za smeće

Mostar : granate nađene pored kontejnera za smeće

Mostar– objavljeno u kategoriji “Vijesti- REGION” 08. 12. 2016. 10: 32-Mostar : granate pronađene pored kontejnera za smeće. U naselju Zalik u Mostaru, pored kontejnera za smeće, pronađene su dvije minobacačke granate.

MUP Hercegovačko- neretvanskog kantona (HNK) prijavio je 7. decembra da se u naselju Zalik pored kontejnera za smeće nalaze dvije MB granate (1 kom MB 82 mm i 1 kom MB 60 mm).

Granate je hitnom intervencijom izmjestio i do uništenja uskladištio tim Mostar “A”, saopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a, dodaje se u saopćenju.

Također, isti dan iz MUP-a HNK je prijavljeno da se u njihovom skladištu nalazi streljivo koje je potrebno izmjestiti i uništiti.

Prijave su po prijemu proslijeđene vođi tima Mostar “A” i Službi za NUS Federalne uprave civilne zaštite Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Predhodno je i na području naselja Cim u Mostaru pronađena je ručna bomba, u Gnojnicama kod Mostara jedna granata u dvorištu porodične kuće, te još jedna granata na lokalitetu Markovića Kosi u opštini Konjic- saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK.

Juče je prijavljena i sumnja na postojanje neeskplodiranih ubojitih sredstava u jami Radača, u Gorancima kod Mostara.

Granate je hitnom intervencijom izmjestio i do uništenja uskladištio tim Mostar “A”, sapćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a.

Također, isti dan iz MUP-a HNK-a je prijavljeno da se u njihovom skladištu nalazi streljivo koje je potrebno izmjestiti i uništiti.

Prijave su po prijemu proslijeđene vođi tima Mostar “A” i Službi za NUS FUCZ-e Sarajevo, navodi se u saopćenju.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net