Recent Posts

Ljajić, naši proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj

Ljajić, naši proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj

Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- REGION” 08. 12. 2016. 15: 32- Ljajić, naši proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj. Prema riječima Ljajića u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija, nego što srpskih proizvoda ima na rafovima prodavnica u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj ne može ni da se govori.

Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućije reakcija predsednice te zemlje Kolinde Grabar Kitarović, povodom čokoladiica subotičkog Pionira koje su se našle u paketićima za djecu pripadnika hrvatske vojske, izjavio je danas ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasima Ljaić.

– Izjava predsjednice Hrvatske je nedemokratska, neevropska i neekonomska. Takav nastup jasno govori da srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj – kazao je Rasim Ljaić
– Ukoliko bi se predsjednici svih država rukovodili logikom Grabar Kitarović, bili bi narušeni elementarani principi tržišne ekonomije, koji podrazumjevaju slobodan protok roba i usluga, a svijet bi bio vraćen u doba čistog protekcionizma– naglasio je danas ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasima Ljaić

– O kakvoj normalizaciji u regionu možemo da govorimo ako etničku netrpeljivost izaziva čak i jedna čokoladica, samo zato što je proizvedena u Srbiji?

Patriotizam se ne pokazuje na način da se uvijek napada neko drugi, a pomirenje se ne gradi večitim udovoljavanjem radikalizovanim dijelovima javnosti– istakao je Ljaić i naglasio da su čokoladice o kojima je govorila predsjednica Hrvatske proizvedene u multietničkoj Subotici, gdje živi najveći procenat Hrvata u Srbiji.

Čokoladica koja se pravi u subotickom “Pioniru”, našla se u paketićima hrvatske predsjednice namjenjenim djeci branitelja za Dubrovnik i prilično je iznervirala dio javnosti u hrvatskoj.

Grabar Kitarović je tim povodom kazala je da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju “Kupujmo hrvatsko”.

– U toj korpi su se bili proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora promovisati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi– rekla je ona, a prenijeli su hrvatski mediji.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net