Recent Posts

Eksplodirao džip Alana Kožara podmetača eksploziva

bombaPODGORICA, BAR-objavljeno u kategoriji “Vijesti- REGION” 04. 12. 2016. 08: 02- Eksplodirao džip Alana Kožara podmetača eksploziva.

U Baru je eksplodirao automobil Alana Kožara, koji je ranije odležao zatvorsku kaznu od šest godina zbog podmetanja eksploziva na gradilištu hotela “Splendid” u Budvi.

Oko 20:40 kod Belvedera blizu Starog Bara eksplodirao je džip Alana Kožara koji se dovodi u vezu crnogorskim klanovima. On i djevojka su istrčali iz automobila prije eksplozije, javili su crnogorski mediji.

pxl_020216_12576521-326x406Podgorički mediji su prenijeli da se Kožarev automobil zapalio, poslije čega je on izašao iz vozila koje je potom eksplodiralo.

Kožar je ranije saslušavan u vezi s nekim ubistvima u Crnoj Gori, a policija je, prema medijskim navodima, u više navrata pretresala njegov stan i saslušavala ga “poslije gotovo svakog težeg vatrenog okršaja”.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama do eksplozije je došlo odmah nakon što je policijska patrola dala signal Kožaru da se zaustavi. Automobil je prvo planuo a onda eksplodirao. Nezvanično, Kožar i još jedna ženska osoba su prije eksplozije uspjeli da istrče iz vozila.

Na lice mijesta uputile su se sve raspoložive policijske snage zbog sumnje da je pod automobil bila podmetnua bomba. Nezvanično, sumnja se da je u automobilu bila postavljena eksplozivna naprava koja je aktivirana daljinskim upravljačem.

Prema pisanju medija, Ko­žar je u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma ozna­če­n kao istaknuti pri­padnik gru­pa­ci­je sa­da po­koj­nog Lu­ke Đu­ro­vi­ća. Bio u za­tvo­ru zbog sum­nje da je pri­pa­dao gru­pi ko­ja je osumnjičena da je li­kvi­di­ra­la po­li­cij­skog funk­ci­o­ne­ra Sla­vo­lju­ba Šće­ki­ća.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i 10 meseci zbog podmetanja tri eksplozije na gradilištu hotela Splendid.

U Baru su samo od avgusta ove godine izvršene četiri mafijaške likvidacije od čega tri u strogom centru grada.

Barska policija je odmah nakon incidenta reagovala potragom za bezbjednosno interesantnim licima, za koja se sumnja da bi mogla da imaju informacije vezane za vjerovatno podmetanje eksploziva u Kožarov mercedes.

bomba-kozar

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net