Recent Posts

Uhapšen Sarajlija, osuđen za trostruko ubistvo

Uhapšen Sarajlija osuđen za trostruko ubistvo

54e37572-bf2c-411b-afad-25b9d973813c-mladen-zdrale-previewNovi Sad– objavljeno u kategoriji “Vijesti- GLOBUS” 01. 12. 2016. 09: 02- Uhapšen Sarajlija osuđen za trostruko ubistvo. Mladen Ždrale zvani Pata (35), osuđen na 15 godina zbog učestvovanja u trostrukom ubistvu u BiH, uhapšen je u utorak u Novom Sadu.

Poslije raspisivanja međunarodne Interpolove potjernice uhapšen državljanin Bosne i Hercegovine. Sumnjiči se da je učestvovao u trostrukom ubistvu u Sarajevu novembra 2005. godine

On se nalazi u ekstradicionom pritvoru i biće procesuiran u skladu sa zakonom, saopštila je novosadska policija.

novosadska-policija-mup-novi-sad-policijska-uprava-jpg_660x330DRŽAVLjANIN Bosne i Hercegovine Mladen Ždrale iz Istočnog Sarajeva, za kojim je prije nekoliko dana raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog umješanosti u trostruko ubistvo. Inspektori kriminalističke policije su mu, kako saznajemo, lisice na ruke stavili na ulici u naselju Nova Detelinara. Poslije hapšenja priveden je u Policijsku upravu Novi Sad, gdje je utvrđen njegov identitet.

Ždrale zvani Pata je pred tamošnjim pravosudnim organima procesuiran zbog učestvovanja u trostrukom ubistvu, počinjenom novembra 2005. godine u naselju Vrace u Sarajevu. Pucnjima iz automatskog oružja u ugostiteljskom objektu “Dva bora” tada su ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, dok je Murat Komarica teško ranjen.

mladen-zdrale-pata-foto-youtube-printscreen-1480506656-1047235Tužilaštvo BiH je Ždrala teretilo da je učestvovao u pripremi i izvršenju ovog ubistva, te da je pružio pomoć ubici poslije zločina. Direktni izvršilac je navodno bio Boris Govedarica, koji je ubijen u Istočnom Sarajevu 2007. godine. Ždrale je bio uhapšen 2013. godine u okviru akcije “Lutka”, kada je rasvetljeno pet ubistava. Nakon toga podignuta je optužnica protiv svih uhapšenih i nalazio se u pritvoru.

Prvostepenom presudom je, međutim, oslobođen krivičnog dijela, i poslije više od dvije godine provedene u pritvoru je pušten na slobodu, uz obrazloženje da Tužilaštvo nije uspjelo da dokaže da je Ždrale vozio automobil u kojem se navodno nalazio ubica. Tu presudu je, međutim, ukinuo Apelacioni sud, te je pravnosnažno osuđen na 15 godina zatvora.

Ždrale je 2005. osuđen da je, zajedno sa Borisom Govedaricom, organizovao ubistvo Milorada Todorovića u kafani “Dva bora” u naselju Vraca u Sarajevu. Tom prilikom su ubijene još dvije osobe koje su sjedele u kafani za susjednim stolom.

U optužnici Suda Bosne i Hercegovine navodi se da je Govedarica sa automatskom puškom prišao ugostiteljskom objektu da bi ubio Todorovića, dok je Ždrale ostao za upravljačem ukradenog vozila i čekao da Govedarica ubije Todorovića.

Nakon ubistva, Ždrale i Govedarica su pobjegli prema Istočnom Sarajevu.

581239f4-cb68-4b9f-8acb-29df0a0a0a66-policija-ilustracija-preview

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net