Recent Posts

Austriji i BiH, razbijena narko- banda i palo 37 dilera droge i oružja

Austriji i BiH, razbijena narko- banda i palo 37 dilera droge i oružja

rs-hapsenje-bih_620x0Sarajevo. Beč– objavljeno u kategoriji “Vijesti- EVROPA” 30. 11. 2016. 08: 02- U Austriji razbijena narko- banda i uhapšeno 26 članova te kriminalne organizacije, u BiH na područja Orašja, Bijeljine, Donjeg Žabara, Doboja i Modriče uhapšeno 11 osoba.

Nakon što je na području Austrije u akciji policije kodnog imena “Mama- tata” razbijena narko- banda i uhapšeno 26 članova te kriminalne organizacije, na čijem čelu je, prema navodima austrijske štampe, šezdesetogodišnji bivši oficir Vojske RS, ova akcija nastavljena je u BiH.

original-austrija-policijaIz Tužilaštva BiH kažu da je u utorak u saradnji sa kolegama iz Austrije, na područja Orašja, Bijeljine, Donjeg Žabara, Doboja i Modriče uhapšeno 11 osoba.

– Uporedo sa hapšenjem odrađeni su i pretresi kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni. Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog dijela neovlašćenog prometa oružja, vojne opreme i prometom opojnih droga.

Kako za medije kaže Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, aktivnosti su odrađene zajedno sa kolegama iz Austrije, a usmerene su na otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja je dijelovala u oba entiteta u BiH, ali i u inostranstvu.

policija-austrije-1464517814-917271– Uhapšeni su osumnjičeni da su kao organizovana kriminalna grupa nabavljali, krijumčarili i prodavali automatsko naoružanje zaostalo nakon rata u BiH, sa namjerom krijumčarenja ovog oružja prema Austriji, gdej bi bilo korišćeno za izvršenje krivičnih dijela. Takođe, osumnjičeni se terete i za neovlašćen promet opojnih droga, kao i za krijumčarenje opojnih droga u BiH- pojašnjava Grubešić.

Inače, austrijski mediji su prenijeli informacije da je u ovoj zemlji protekle sedmice razbijena narko- grupa koja je imala oko 50 članova. Pored Austrije banda je imala odlično razgranat posao i u Holandiji, Njemačkoj i Češkoj, gdje su takođe odrađene akcije policije na razbijanju dijelova kriminalne grupe.

Pripadnici policije Austrije saopštili nakon akcije, zaplijenjena su oko 104 kilograma tableta, vrijednosti oko osam miliona eura.

981c57f52f9e9f205fd78c343efdcd44

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net