Recent Posts

BiH: Otežan saobraćaj preko Romanije

BiH: Otežan saobraćaj preko Romanije

zagadjenje1SARAJEVO, objavljeno u kategoriji “Vijesti- REGION” 29. 11. 2016. 09: 02- U BiH će danas biti umjereno oblačno vrijeme. Na planinama uz nešto više oblačnosti može provijavati i slabi snijeg.

Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može provijavati i slabi snijeg. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 3 stepena.

snijeg-rogoj-okt-2016Otežan saobraćaj preko prevoja Romanije. U BiH saobraćaj se jutros odvija po pretežno vlažnim ili mokrim i klizavim kolovozima, a zbog zasnježenog kolovoza otežano se saobraća preko prevoja Han Pogled i Romanije.

U višim planinskim predjelima i preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima, zbog niskih jutarnjih temperatura vozačima se skreće pažnja na poledicu i klizav kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza BiH.

12295129_10153724982169061_968841834_oNa dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. Na području Hercegovine povremeno dolazi do jakih udara vjetra. Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna i sporija vožnja, prilagođena uslovima na putu, a zakonski je obavezno posjedovanja zimske opreme.

aa_picture_20160103_7204659_high_promoZastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan dodatnom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini- Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija je ukupna masa veća od 16 tona.

U Federaciji BiH snijeg na kolovozu mjestimično usporava odvijanje saobraćaja u višim planinskim predjelima, posebno na pravcima Travnik- Donji Vakuf, Bugojno- Novi Travnik, Gornji Vakuf- Prozor, Livno-Glamoč- Mrkonjić Grad i Livno- Kupres. Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima Stolac- Ljubinje i Tuzla- Ugljevik

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa se vozačima preporučuje da koriste druge granične prelaze. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

snijeg-auto

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net