Recent Posts

Poginula ruska “Lejdi Di”- BRZ ŽIVOT I BRZA SMRT, ILI PUTIN???

Poginula ruska “Lejdi Di”- BRZ ŽIVOT I BRZA SMRT, ILI PUTIN???

Granddaughter of Platon Lebedev, former chairman of YUKOS dies in a car crash in Switzerland

LUGANO, MOSKVA- objavljeno u kategoriji “Vijesti- EVROPA ” 28. 11. 2016. 09:41- Poginula ruska “Lejdi Di”- BRZ ŽIVOT I BRZA SMRT, ILI PUTIN??? Bogata naslednica i zvijezda moskovskog džet- seta Dajana Lebedeva poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Švajcarskoj.

Unuka jednog od najvećih Putinovih neprijatelja, bogataša Platona Lebedeva, poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Švajcarskoj zajedno sa svojim prijateljem, još jednim prebogatim mladićem, sinom biznismena iz Azerbejdžana.

pay-russian-lady-di-5-diana-lebedeva-east2west-news_1000x0Lijepa naslednica Dijana Lebedeva koju su prijatelji zvali Lejdi Di, je bila među najviđenijim članovima “bogatog ruskog podmlatka”. Ova 19- godišnjakinja je sa prijateljem putovala automobilom kada je sletela s puta i završila u jezeru Lugano. Njen deda, bankar Platon Lebedev (59) je bio u zatvoru 11 godina zbog izbJegavanja plaćanja poreza, pranja novca i pronevJere u dva kriminalna slučaja koji su na zapadu okarakterisani kao politički motivisani.

U društvu poznata i kao “ruska lejdi Di” ova pripadnica moskovske zlatne mladeži imala je svega 19 godina.

Ona se, pretpostavlja se prebrzo, vozila sa prijateljem Azerom Jagubovim (23), u besnom BMW-u, kada je Azer izgubio kontrolu nad vozilom i survao se u jezero Lugano kod sela Kastanjola u Švajcarskoj.

123029_lekdi-di_ffS obzirom na to da joj je deda jedan od najvećih protivnika i neprijatelja Vladimira Putina, koji je zbog svog, navodno mutnog, biznisa dobio zatvorsku kaznu od 11 godina zajedno sa Hodorovskim, odmah su se javile glasine o mogućim političkim motivima koji bi činili da se radi o ubistvu, a ne nesreći.

Tijela dvoje mladih ljudi izvučena su sa dna jezera, zajedno sa uništenim vozilom.

lebedev-5Nesreća se odigrala u četiri ujutru. Auto je probio bankinu i poleteo u jezero.

Dijanu opisuju kao jednu od najpametnijih i najlepših ruskih mladih bogatašica, a bila je aktivna u društvu i imala je istančan modni ukus.

Policija istražuje uzrok nesreće, ali se nagađa da se vozač trkao kada je sleteo s puta.

Platon Lebedev je bio blizak saradnik bivšeg milijardera i Putinovog neprijatelja Mikhaila Kodorovskog, vlasnika naftne komapnije Jukos, kojeg su takođe zatvorile ruske vlasti.

Dajana je bila jedna od glavnih figura među djecom ruskih bogataša u Moskvi, poznata po burnom i skupom životu.

ladi-di-died

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net