Recent Posts

Zahvalnost Vlade Srbije, šeiku Mohamedu bin Zajedu

Zahvalnost, Vlade Srbije šeiku Mohamedu bin Zajedu

untitled-1-58382a5199734-1ABU DABI– objavljeno u kategoriji “Vijesti- SVIJET” 27. 11. 2016. 19: 52- Zahvalnost Vlade Srbije šeiku Mohamedu bin Zajedu. Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom bin Zajedom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, mnogobrojnim zajedničkim projektima i o odnosima u svijetu i regionu Zapadnog Balkana.

Dvojica sagovornika konstatovali su da dvije zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i da žele dalje unapređenje saradnje u svim oblastima društvenog života, posebno u ekonomiji, saopštila je Vlada Srbije.

vucic-i-seikVučić je zahvalio šeiku Mohamedu bin Zajedu na finansijskoj podršci koju pruža Srbiji, kao i na uspješnoj realizaciji projekata u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, energetici i saobraćaju.

Kako je navedeno, Vučić je zahvalio šeiku na realizaciji projekta Beograd na vodi, koji u značajnoj mijeri doprinosi oporavku cijelokupne građevinske industrije Srbije i zapošljava domaće radnike, a u budućnosti će od turizma i usluga donositi velike prihode Srbiji.

Vučić je potvrdio prisustvo na velikom Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX, koji će biti održan u februaru 2017. godine u Abu Dabiju, na kojem će Srbija predstaviti sva svoja tehnološka dostignuća na polju vojne industrije.

Šeik Mohamed bin Zajed je istakao da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera, a prihvatio je poziv premijera Vučića da u narednom periodu poseti Srbiju.

Mesto: Abu Dabi Datum: 08.09.2015 Dogadjaj: POLITIKA - premijer Srbije Aleksandar Vuèiæ sastao se danas sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom Bin Zajedom Al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o kljuènim bilateralnim pitanjima Licnosti: Muhamed Bin Zajed Al Nahjan, Aleksandar Vuèiæ

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net