Recent Posts

Krupalija: Do gašenja KK Bosna još jedan dan

Krupalija: Do gašenja KK Bosna još jedan dan

maxresdefault-70SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- SVIJET” 22. 11. 2016. 10: 52 Krupalija: Do gašenja KK Bosna još jedan dan. Košarkaški klub Bosna, koji nastupa u saradnji sa klubom Royal Jelly je u punoj Skenderiji vjerovatno odigrao posljednju utakmicu, jer se zbog velikih dugovanja KK Bosna mora ugasiti. Direktor kluba Damir Krupalija je kazao da je posjeta publike u Skenderiji dokaz da se vrijedi boriti.

Džaba ime, džaba tradicija i prošlost, FIBA ne prašta. Nagomilani dug koji ima KK Bosna, uz tužbu bivšeg igrača tog kluba Nikole Vučurovića zbog neisplaćenih plaća, nekadašnjeg prvaka Evrope doveli su do potpunog gašenja.

KK Bosna već godinama ne funkcioniše samostalno, već u saradnji sa KK Royal Jelly, ali zbog striktnih pravila FIBA-e od 23. novembra ni to neće biti moguće.

b_160914083Pobjeda udupke ispunjenoj Skenderiji protiv Slobode, KK Bosna je vjerovatno odigrala svoju posljednju utakmicu prije gašenja kluba, ali prema riječima direktora kluba Damira Krupalije to je vjetar u leđa i znak da se vrijedi boriti.

“Predhodna utakmica KK Bosne i podrška publike je vjetar u leđa i dodatni motiv kojim se dokazuje da je ljudima još uvijek stalo do ovog kluba i košarke. Jer da nije podrške publike ne bi imalo smisla ništa više raditi”, kazao je Krupalija.

Ova utakmica je značila ne samo za KK Bosnu već i za Sportski centar Skenderija, jer se odavno ne pamti kada je 5.000 ljudi došlo pogledati neki sportski događaj u Skenderiju, a da nije igrala neka reprezentativna selekcija. Ipak, konkretna rješenja za Bosnu se još uvijek ne naziru.

b20b3d13beb44deaa81b17e12b0eef72“Osim deklarativne podrške, na čemu se iskreno zahvaljujem svima, konkretnih stvari za našu pravu problematiku još uvijek nije bilo. Mi smo konstantno u nekom zasjedanju kriznog štaba, razmatramo sve moguće opcije i osluškujemo s koje strane bi pomoć eventualno mogla da dođe i pravimo određene planove, ali ništa konkretno još nemamo”, naglašava Krupalija i dodaje kako su posvećeni cilju da spase klub, ime i grb.

Krupalija ističe kako nije problem samo tužba bivšeg igrača Nikole Vučurovića, kazavši da je to samo vrh ledenog brijega, a da u KK Bosni postoji još mnogo problema, koje treba rješavati.

“Ugovor o saradnji između Bosne i Royala još uvijek nije raskinut, a mi imamo rok da se očitujemo po pitanju dopisa FIBA-e do 23. novembra. Klub pod imenom KK Bosna Royal više neće nastupati, jer trenutna pozicija Bosne ugrožava poziciju Royala”, zaključio je Krupalija.

bosna-2

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net