Recent Posts

Prijetnje zaposlenim na TV N1

Prijetnje zaposlenim na N1i hapšenje zbog istih

hapsenje_fi_lance_kidwellBeograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 18. 11, 2016. 07: 02- Prijetnje zaposlenim na N1 i hapšenje zbog istih. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova- Uprave kriminalističke policije uhapsili su Z. M. (34) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je putem Fejsbuka uputio poruku prijeteće sadržine zaposlenima na televiziji N1.

Prijetnje su upućene preko N1 stranice na društvenoj mreži Fejsbuk:

beta-bqiagv69wa-557x350-1Mijesec dana pošto je zaposlenima na N1 prijetio putem Fejsbuka, uhapšen je 34-godišnji Z.M. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, određeno mu je 48- časovno zadržavanje poslije čega će biti priveden u Posebno tužilaštvo za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, saopštio je MUP.

n1-jugoslav-cosic“Vi, ku*ve američke, što održavate ovu stranicu, čini su vlasnici najveći srpski dušmani i neprijatelji koji žele da unište vaš srpski narod, kad bude došlo plaćanje računa izdajnika prvi ćete osjetiti osvetu pravih Srba. Ja prvi imam želju da koljem takve ku*ve koje daju neprijatelju da ih ka*a zbog para, pi*kice od ljudi”.

Kako je navedeno u saopštenju, sumnja se da je on 14. oktobra ove godine preteću poruku uputio sa lažnog profila “Strahinja Milenković”.

jugoslav-cosic-pressing-pokrivalica-1“Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično dijelo ugrožavanje sigurnosti osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti priveden u Posebno tužilaštvo za borbu protiv visokotehnološkog kriminala”, navodi se u saopštenju.

Osim navedenih, pojedinačne pretnje na društvenim mrežama dobilo je i dvoje novinara N1. Više od godinu dana nakon što je direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić podnio policiji krivične prijave zbog tih prijetnji, javno tužilaštvo je odgovorilo zbog pretnji koje je na društvenim mrežama dobilo dvoje novinara naše kuće javno tužilaštvo je odgovorilo da je jedna od prijava odbačena.

Preteće poruke sve češće stižu na adrese novinara u Srbiji. Takva praksa brine resornog ministra.

“Ministarstvo kulture i informisanja na čijem sam čelu snažno osuđuje svako pokušaj ugrožavanja slobode govora, fizičkog integriteta, moralnog integriteta i svih drugih prava koje novinari imaju u okviru svoje profesije. Od tog žalosnog principa nisu izuzete ni zemlje EU, gdje takođe postoje zabilježeni brojni napadi na novinare. To nije nikakvo opravdanje i nas ne treba da interesuje da li se prava novinara štite bilo gdje, važno da se štite u Srbiji”, kaže Vladan Vukoslavljević, ministar za informisanje.

n1-identity

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net