Recent Posts

ISTANBUL: Najveći negativci u turskim serijama

ISTANBUL: Najveći negativci u turskim serijama

elifIstanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- MAGAZIN” 17. 11, 2016. 09: 20- ISTANBUL: Najveći negativci u turskim serijama, ili od  Alija do Haruna…

Najveći negativci u turskim serijama. Krenimo od toga da se pojavio ni otkuda, kao deus ex mahina. Došao je da rastjera demone i da se osveti. Njegovo najjače oružje je- prošlost. Zašto je Harun došao u Istanbul i zašto želi da uništi Džihana? Zašto je Bariš Falay predodređen da igra loše momke, kad je tako dobra momčina?

a-k-memnu-ask-i-memnu-13905310-1600-1200Gledaoci serije “Paramparčad” sigurno su i ljubitelji serije “Ezela”, a u obadvije Bariš igra žešćeg negativca kome nikako ne polazi za rukom da ga ženska publika ne voli.

Barıš Falay je rođen 9. aprila 1972. godine. Diplomirao je glumu na Univerzitetu u Ankari. Bogata pozorišna karijera i status profesora glume odveli su ga do velikih uloga na televiziji.

Dominira u serijama, a za ulogu Alija u „Ezelu“ dobio je mnogobrojne nagrade. Oženjen je i ima sina.

img87296-tv3776549U seriji “Paramparčad” Bariš Faray igra Haruna, mračnog svjedoka iz Džihanove prošlosti koji, u saradnji sa Džandan, želi da uništi najmoćnijeg čoveka u Turskoj.

Ali, da premotamo unazad.

Počelo je sa “Ezelom”.

Žene su rozale od plača zbog nesrećnog junaka kome su prijatelji i žena koju voli namjestili ubistvo i ostavili ga umre u zatvoru. Jedan od prijatelja bio je Ali. Igrao ga je Bariš. Igrao ga je toliko ubjedljivo i strastveno, da nije bilo šanse da ne budete na njegovoj strani iako je mnogo loš.

Ali ne preza ni od čega da skloni s puta neprijatelje, ali tokom serije, on se ponovo zbližava sa Ezelom i prolazi kroz pročišćenje, danteovski tačno i teško, da na kraju izlazi moralno jak i osvježen.

519Njegov simpatični izraz lica koji krije hladnokrvnog ubicu i osvetnika, njegovo meko srce koje kuca ispod grudi čoveka koji se ne boji užasa, njegovi inteligentni potezi koji su prave mozgalice, njegova spontana gluma i neobična pojava, čine da vi izgubite kompas i svom snagom navijate da zloća pobjedi. Iako ste do juče uzdisali i huktali nad tužnom sudbinom glavnog i nepravedno tretiranog glavnog junaka.

Bariš je nedavno ušetao u seriju “Paramparčad” u vidu Haruna, misterioznog prijatelja nevaljale advokatice Džandan.

baris-falay-sliUšetao je toliko arogantno, seksi, bezobrazno, razoružavajućeg pakosnog osmjeha, spreman na sve da bi upropastio Džihana, da smo momentalno kapitulirale.

Opet isto. Čik recite da vam nije gotivan! Čik nemojte da priznate da navijate za njega, i ako znate da po pravilu Džihan treba da pobjedi i da zlo bude otjerano.

Ali, dvije kvake tu postoje: prvo, pričamo o turskoj seriji u kojoj je katastrofa logičan kraj i, drugo: žene vole loše momke. Koliko god dobri bili dobri i zgodni i sve što vam sad padne na pamet- ŽENE VOLE LOŠE MOMKE.

Bez obzira što se često ne uklapaju u vaše želje, očekivanja, pa čak i sisteme vrijednosti, većini žena se, ako ništa drugo, ono bar “omakne” neki žestok i buntovni momak, piše vaš portal http://ibalkan.net.

Jedan od onih koji je skolon flertu, koji šalje dvosmislene poruke, ili nerijetko ostavlja da ga djevojka čeka. Zbog toga ne čudi što se pitate da li vas stvarno voli ili se samo poigrava.

Izvolite, tri razloga zašto žene vole loše momke, smijestite Alija/Haruna u taj profil i jednačnina je rešena!

Čista harizma

sulejman-velicanstveniBad Guy će uvijek znati šta da kaže i tako vam se uvući pod kožu. Drski pogled zavodnika, uz odličnu tehniku zavođenja njegovo je moćno oružje koje u trenu može da pokori. Bilo da dijeli komplimente ili koristi izazivački način komunikacije uvijek ćete htjeti da ga vidite “bar još jednom”.

Njegova nedostupnost
Opasni momci su uvijek pomalo neuhvatljivi. I, mada mnoge žene žele organizovan život i redovno viđanje, upravo neuhvatljivost ovakvih muškaraca čini da želimo da ih osvojimo. Njegova zauzetost može da vam ide na živce, ali  to je istovremeno i ono što vas privlači. (Harun- Džandan, da ponovimo lekciju).

Čist izazov
Buntovni frajeri neće skakati na svaku našu molbu. Što se njih tiče, nismo uvijek u pravu. Oni uzvraćaju “udarac” kada im kontriramo i izazivaju emociju i strast. Oni ne stavljaju lako svoje potrebe na drugo mjesto da bi ugodili nama.

A, da! Harunova namjera je da sravni Džihana. A Harunova želja je da jednoj ženi kaže: “Ti si moje pijanstvo. Niti sam se od tebe otreznio, niti mogu da se otrijeznim, niti želim da se otrijeznim...”

Sve smo se razumijeli zar ne?

paramparcad

http://iBalkan.net

One Comment

  1. Osim sto se apsolutno slazem sa analizom glumackih vestina ukomponovanih sa likom odlicne gestikulacije nista drugo nije tacno u poistovecivanju zenske opcinjenosti muskarcem ovakvog profila “loseg momka” kao sto ima HARUN.Jednostavno on pleni dobro predstavljenim ljudskim osobinama koje jednom muskarcu mogu da budu prednost,posebno u odnosu na neke domace serije koje su manje posvecivale paznju licnim dramama i pozitivnih i negativnih likova. Ono sto mene fascinira u liku Haruna u odnosu na savrsenog Dzihana je srcanost koju pokazuje i odlucnost u tretiranju zenske NABEDJENE SPOSOBNOSTI Iako likovi nisu ni crni ni beli sto gledaoca navodi na poznato relativizovanje kao u zivotu uvek se izdvajaju likovi koji svojom beskompromisnoscu u svetu kvazi pristojnosti izadju kao omiljeni. Kada bih trebalo da biram izmedju ova dva muska profila ne bih mogla lako da se odlucim jer su obojica posebnu u svojim zamisljenim ciljevima i sa istom strascu se bore uz razlicite nacine.Zato se ne slazem sa ustaljenim misljenjem da se zenama vise dopadaju likovi koji apriori tumace zestoke momke vec izrazajne karakterne osobine muskarca koji igrom slucaja uvek imaju uloge mocnih muskaraca sto je sasvim logicno.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net
%d bloggers like this: