Recent Posts

Sanjin Sefić, ubica žalio se na odluku o izručenju BIH

Sanjin Sefić, ubica žalio se na odluku o izručenju BIH

11-16-2016-11-14-17-am-10386711Sarajevo, Novi Sad– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 16. 11, 2016. 14: 20- Sanjin Sefić, ubica dvije djevojke, se žalio na odluku o izručenju BIH. Državljanin BiH Sanjin Sefić koji se sumnjiči da je automobilom u Sarajevu, 10. oktobra uveče, usmrtio dvije devojke žalio se na odluku Višeg suda u Novom Sadu kojom je odlučeno da su izpunjene pretpostavke za njegovo izručenje BIH, saopštio je danas taj sud.

Sud precizira da je žalbu podnio Sefićev branilac 13. novembra te da će spisi predmeta u najkraćem roku biti dostavljeni Apelacionom sudu u Novom Sadu radi odlučivanja o žalbi. Nakon pravosnažnosti odluke suda, u svakom slučaju Sanjin Sefić, konačnu odluku o izručenju BiH donijeće srpski ministar pravde.

hro-senjinZamolnica BiH za izručenje Sefića prosleđena je Srbiji sredinom oktobra. Sefić je nakon gaženja sa saobraćajnom nesrećom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, u kom su stradale dvije djevojke, pobjegao u Srbiju, a dva dana kasnije je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice, raspisane po naredbi kantonalnog suda u Sarajevu.

Priveden je Višem sudu u Novom Sadu, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor do dva mijeseca. Inače, organi BiH vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću poslije izvršenja krivičnog dijela.

Kako su prenijeli tamošnji mediji, to su A. D. (29) iz Sarajeva, N. S. (28) iz Foče i S. S. (22) iz Sarajeva. U dvorištu porodične kuće N. S. nađen je “golf 6” koji je prema podacima policije korišćen za izvršenje krivičnog dijela, a čiji je vlasnik A. M. iz Sarajeva.

Viši sud u Novom Sadu, u vanpretresnom krivičnom vijeću, sastavljenom od troje sudija ovoga suda, u postupku izručenja osumnjičenog Sanjin Sefića (25), iz Sarajeva, rešavajući po molbi za izručenje Bosne i Hercegovine, na sjednici veća predhodno je dono rešenje kojim je utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Bosni i Hercegovini osumnjičenog Sefića  iz Sarajeva.

sanjin-sefic-foto-facebook-printscreen-1476952460-1016101

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net