Recent Posts

Kraj saradnje sa Dodikom

Kraj saradnje sa Dodikom

savez-za-promene-1Sarajevo, Banja Luka– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 15. 11, 2016. 07: 20- Kraj saradnje sa Dodikom. U Savezu za promjene odlučili da zbog istupa lidera RS prekinu kontakte s njim.

Govedarica: Njegovi stavovi su postali anticivilizacijski. Radojičić: Ni govora o uskraćivanju podrške nekim lokalnim zajednicama

LIDERI Saveza za promjene u ponedeljak su poručili da prekidaju sve kontakte i saradnju sa Miloradom Dodikom i SNSD, jer se “Dodik ne ponaša kao predsjednik Srpske nego kao diktator”.

93107-thumb-620x408Ovo je u ponedeljak izjavio lider SDS Vukota Govedarica nakon sastanka čelnika Saveza za promjene na kojem su “najoštrije osuđeni anticivilizacijski stavovi lidera SNSD Milorada Dodika da će Vlada RS prekinuti saradnju sa opštinama u kojima nije pobjedio SNSD, te da će biti sačinjena Crna knjiga u kojima će se naći imena svih onih koji su naneli štetu SNSD”.

– Dodik se ponašao kao klasični diktator. Razmotrićemo sve dalje pravne radnje, jer je Dodik prekršio Ustav – kazao je Govedarica.

Vodeći opozicionari su poručili i da prekidaju svaku saradnju sa SNSD.

– S njima ubuduće saradnje nema, a neću ići ni na sastanak sa Dodikom- rekao je Govedarica.

569d2e5f-fc74-4b84-9fcb-43250a0a0a80-izetbegovic-naslovna-cms-previeworgOn tvrdi da je ovo zabrinjavajuća situacija, jer predsjednik Republike Srpske ruši Ustav RS.

– Savez za promjene neće dozvoliti Dodiku da primjeni fašističke metode nad svim građanima koji ne razmišljaju kao on- kazao je lider SDS.

S druge strane, predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka Igor Radojičić izjavio je da ni na jednoj od sednica Glavnog odbora SNSD nije bilo rječi o uskraćivanju podrške Vlade Srpske lokalnim zajednicama u kojima nije na vlasti ova politička partija.

– Kada je riječ o saradnji sa republičkim organima vlasti, iz mog kabineta biće upućeno pismo predsjedniku Vlade Srpske Željki Cvijanović i ministrima u kome ćemo tražiti sastanak, jer je Banjaluka glavni grad koji ima mnogo poslova i pitanja iz republičke nadležnosti – rekao je Radojičić.

1cd4a8dccb6591078a7b44ba0bb60edbPrema njegovim riječima, i ostale lokalne zajednice u Republici Srpskoj će se na sličan način obratiti Vladi RS.

POTPREDSEDNIK SNSD Radovan Višković izjavio je da Savez za promjene ni do sada nije imao saradnju sa ovom političkom partijom i njenim liderom Miloradom Dodikom, ni institucijama Srpske, jer im je važnija saradnja sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

– Od kada su vlast u Sarajevu, predstavnici Saveza za promjene odbijaju saradnju sa institucijama Srpske. Oni imaju namjeru da nastave da slušaju Izetbegovića, što su građani Srpske dobro prepoznali na izborima- rekao je Višković.

rs-kraj-saradnje_620x0

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net