Recent Posts

Tramp, počeo da prijeti da će protjerati izbjeglice njih oko…

Tramp, počeo da prijeti da će protjerati izbjeglice njih oko…

File- This June 11, 2016 file photo shows Republican presidential candidate Donald Trump gesturing during a campaign speech in Tampa, Fla. Trump plans Monday to further address the deadliest shooting in modern U.S. history in a campaign speech originally intended to attack the presumptive Democratic nominee, Hillary Clinton. The switch comes a day after Trump called for Clinton to drop out of the race for president if she didn’t use the words “radical Islam” to describe the Florida nightclub massacre. (AP Photo/Chris O'Meara, File)

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus” 14. 11, 2016. 08: 00- Tramp obećao da će protjerati oko tri miliona ilegalnih imigranata. Novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će protjerati oko tri miliona ilegalnih imigranata.

Tramp, je to rekao u intervjuu američkoj televizijskoj mreži Si- Bi- Es (CBS) koja je danas emitovala dijelove njegove izjave date predhodnog dana.

trampTramp se juče u Meksiko Sitiju sastao sa meksičkm predsjednikom Enrikeom Penjom Nijetom, što je njegov prvi sastanak sa šefom neke države otkako je postao predsjednički kandidat, a na zajedničkoj konferenciji za novinare opisao je Meksikance kao “divne ljude”.

Meksički predsjednik Enrike Penja Nijeto je rekao da njegov susret s republikanski kandidatom za Bijelu kuću nije bio greška i objasnio da mu je uputio poziv da objasni svoje izjave koje su “prijetnja” za Meksiko.

“Evo šta ćemo uraditi. Svi oni koji su kriminalci, imaju policijske dosijee, koji pripadaju nekim bandama, koji su šverceri droge, a vijerujem da ih ima dva a možda i tri miliona, biće vraćeni svojim zemljama ili će biti poslati u zatvor. Protjeraćemo ih iz naše zemlje jer su ovdje ilegalno”, rekao je Tramp u emisiji “60 minuta” koju će CBS u nedelju uveče emitovati u cjelini.

epa05623690 Supporters of Republican Donald Trump hold a flag reading 'Make America Great Again' outside Hilton Midtown, in New York, New York, USA, 08 November 2016. Americans vote on Election Day to choose the 45th President of the United States of America to serve from 2017 through 2020. EPA/ALBA VIGARAY

Tramp, koji se vratio svojoj tvrdoj liniji iz predizborne kampanje, potvrdio je da želi da se sagradi zid na granici s Meksikom da bi ograničio ilegalnu imigraciju.

Novi predsjednik SAD naveo je da će možda na pojedinim mjestima na granici biti podignuta ograda, ali da bi zid bio “mnogo prikladniji”.

Tramp je tokom predizborne kampanje obećao da će izgraditi zid na granici s Meksikom i da će izgradnju zida finansirati Meksiko.

113494976On je tada takođe rekao da će prvog dana boravka u Bijeloj kući protjerati oko dva miliona “kriminalaca” koji nemaju regulisani status u SAD.

Tramp je precizirao da će najpre biti proterani oni koji su izvršili krivična dijela, kao i imigranti kojima je istekla dozvola za boravak u SAD i oni koji predstavljaju bezbjednosnu pretnju.

“Svako ko je u SAD ušao ilegalno biće deportovan, a ilegalni imigranti koji su uhapšeni zbog izvršenja krivičnog dijela momentalno će ući u postupak deportacije i za njih neće biti amnestije”, izjavio je Tramp poslije prvog sastanka sa meksičkim predsjednikom Enrikeom Penjom Nijetom.

Milijarder je obećao i da će ograničiti legalnu imigraciju i založio se za formiranje komisije koja bi radila na tome da se procenat imigranata u SAD svede na “historijsku normu”.

Imigranti u SAD čine 12,9 odsto stanovništva, što je najviši procenat od 1920. godine i, po Trampovim rečima, jedan je od glavnih razloga smanjenja plata američkim radnicima.

Republican presidential candidate Donald Trump gestures during a campaign stop, Friday, Feb. 19, 2016, in Myrtle Beach, S.C. (AP Photo/Matt Rourke)

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net