Recent Posts

Ljajić, o kandidaturi, histeriji pobjede Trampa, Zukorliću, FIAT-u

Ljajić, o kandidaturi, histeriji zbog pobjede Trampa, Zukorliću, FIAT-u

33145_rasim01-news1-dado-djilas_ff

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 13. 11, 2016. 09: 30-Ljajić, o kandidaturi histeriju zbog pobjede Trampa, Zukorliću, FIAT-u. Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da ostaje pri odluci da se kandiduje za predsjednika Srbije.

Ljajić je u intervjuu “Politici” istakao da je prethodno neophodno čuti stavove koalicionih partnera, prije svega SNS-a, da bi se vidjelo da li će imati jednog kandidata ili će stranke moći same da učestvuju na tim izborima.

Druga stvar koja se pojavljuje kao prepreka jeste “cirkus” koji se pravi od tih izbora.

– Svako kome padne na pamet, ko je ustao na lijevu nogu, razmišlja da se kandiduje. Sebe smatram ozbiljnim čovjekom da bih učestvovao u nekom cirkusu s nekim ‘šećerovskim’, ‘jogi letačima’, koji koriste ovu priliku da im se ime pojavi u novnama ili plakat visi na nekoj banderi- dodao je Ljajić.

POSLEDNJI SAZIV VLADE SRBIJE. 28.01.2014 FOTO:ZORAN JOVANOVIC MACCAK

Upitan u kakvim uslovima će se ti izbori odigrati, u kontekstu bezbjednosti, s obzirom na oružje nađeno u Jajincima i da se govori o bezbjednosti premijera i njegove porodice, Ljajić je rekao:

“Situacija u Srbiji je stabilna, institucije treba da obavljaju svoj dio posla,ta priča treba da se izmjesti sa naslovnih starana tabloida u institucije i službe koje koje moraju da daju svoju ocjenu i sud. Nijedna situacija ne smije da se minimizira, ili relativizije, i da se od nje prave šale. Šta god na kraju bilo, ne isključujući nijedan mogući scenario, treba da se izađe i kaže o čemu je zapravo riječ”.

Ljajić je, takođe, izrazio zbunjenost prevelikim očekivanjima u Srbiji od neočekivanog ishoda američke predsjednicke trke.

donald-tramp-foto-reuters-1463912914-911711– Razumijem da se ljudi raduju porazu Hilari Klinton, ali ne razumijem ovoliku histeriju zbog pobjede Donalda Trampa- rekao je Ljajić, ocjenjujući da je ova situacija jedna velika nepoznanica.

Upitan da li je naša vlada omašila u prognozama kada je premijer otišao na skup Fondacije Klinton, on je rekao da to uopšte nije bilo svrstavanje i dodao da je ta konferencija imala sasvim drugi smisao i poruku. “Šta je dobitak od neučestvovanja? Nismo pozivali da se glasa za bilo koga, niti bi to imalo nekog značajnog efekta”, ukazao je Ljajić.

Ljajić je u intervjuu za “Politiku” rekao da je naša pregovaračka pozicija kada je riječ o izvozu “Fijata” da zadržimo početni sporazum koji imamo sa Rusijom i koji bi se odnosio na cio evroazijski region.

“Poslali smo spisak proizvoda za koje bismo voljeli da budu na listi. Tražimo da se doda ‘fijat’, sedam vrsta sira, živinsko meso, cigarete i šećer”, rekao je Ljajić.

rasim-ljajic-3Kako je objasnio, iz Rusije uvozimo cigarete po carinskoj stopi od nula, a izvozimo po stopi od 18 odsto.

“Takav je bio prvobitni sporazum, tražimo da se ta anomalija ispravi. Sa ruske strane su nam dali nagoveštaje da neke proizvode neće prihvatiti, ali mi ovo tražimo”, rekao je Ljajić.

Na pitanje da li Rusi pitaju da li je “fijat” uopšte srpski proizvod, on kaže da se postavlja pitanje, ali u ovoj fazi to nije tema.

Potpredsjednik vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da Sveopšti sabor islamske zajednice u Novom Pazaru, koji je bio sazvao narodni poslanik i bivši muftija Muamer Zukorlić, nije nikakav sabor, već predstava za publiku u Beogradu po principu “ja ću vam praviti probleme ukoliko ne riješite moje lične zahtjeve”.

To u Sandžaku “više ne prolazi”, rekao je Ljajić.

98dd25d8106f9c8187ab82d42dae29ca_lNa konstataciju da se ti Zukorlićevi zahtjevi tiču univerziteta, on kaže da se radi o bespravnoj gradnji i pravljenju rugla od centra Novog Pazara, pa se želi skrenuti pažnja i, pa se “priča okreće da se dobije podrška u Beogradu”.

“Nažalost, on tu podršku ima odnekud, čim se dozvoljava da može da radi šta hoće, da niko ne interveniše, da se nadležne institucije prave i gluve i slepe…”, rekao je Ljajić.

Kako je objasnio Ljajić, Vrhovni sud je predudio da ta zgrada koja se sada dodatno proširuje, treba da se vrati ljudima koji su je kupili u privatizaciji.

“On (Zukrolić) je tu upao sa naoružanim ljudima, oteo je, navodno jer je bila vakufska imovina, i sad od nje pravi kafiće, butike, zlatare…”, naveo je Ljajić.

Na konstataciju da ispada da je Zukorlić jači od Vrhovnog suda, Ljajić odgovara da je “sigurno jači” i da za to nema objašnjenje.

Na primedbu da zvaničnici tvrde da niko nije jači od države, mada bi neko dodao “osim navijača”, a sada izgleda i Zukorlića. Ljajić kaže:

“Pa on i jeste zapravo navijač i huligan. On nije ništa drugo nego to. To su iste metode, isti recepti, apsolutno identično sve, nikave razlike tu nema”.

Beograd, Novi Pazar- Tekst i Foto oprema, istraživački tim i Senad Senko Župljanin, za portal ibalkan.net

6f6c3b8db0c492dd95c139780f5cee9b

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net