Recent Posts

Drama na pruzi Bar– Beograd

Drama na pruzi Bar–Beograd

original-voz4_5Bar– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 09. 11. 2016- 07: 39.: Drama na pruzi Bar–Beograd, u barskom naselju Šušanj samo pukom srećom nije okončana tragedijom kada je putnički voz zakačio pješaka.

U saobraćajnoj nezgodi povređen je pješak Slađan Savić (39) iz Bara dok je u alkoholisanom stanju prelazio prugu i to u momentu kada je tom dionicom prolazio putnički voz iz Podgorice ka Baru. Sa teškim telesnim povredama Savić je prevezen u Opšu bolnicu Bar gdje je hitno operisan.

– Kada je dovezen imao je krvarenja opasna po život usled povreda unutrašnjih organa. Ima prelom karličnih kostiju, rebara, podlaktice. Pacijent je na intenzivnoj njezi, kazao je direktor Opšte bolnice Bar dr Dragan Tomanović dodajući da je pacijent trenutno stabilan, ali njegovo zdravstveno stanje zbog prirode povreda ne isključuje rizičnost tokom daljeg liječenja.

01-voz_620x0Saobraćajna nezgoda dogodila a kako je došlo do kontakta voza i pješaka utvrdiće istraga. Odmah nakon nezgode mašinovođa Nikola Klikovac je zadržan u barskoj policiji. On je pušten u utorak i prema rečima zamenika Osnovnog tužioca u Baru Radmile Gačević nije bilo osnova za zadržavanje.

– Nezgoda se dogodila van regularnog prelaza, kazala je tužiteljka dodajući da je od mašinovođe uzeta izjava i urađena analiza krvi.

Kako prenose crnogorski portali Savić, koji se nalazi u stanju životne opasnosti, kretao se pješice u visini pružnog prelaza u Gornjem Šušanju kada je na njega naletio voz koji je iz Bara saobraćao za Podgoricu.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac u Baru Radmila Gačević sa službenicima barske policije.

Naloženo je viještačenje sudskog vještaka saobraćajne struke.

Savić je smešten u barsku Opštu bolnici.

Prema izjavama svedoka, mašinovođa je na nekoliko stotina metara piskom sirene upozoravao Savića i pokušao da zaustavi voz, što je sigurno ublažilo udarac. Međutim, očevici tvrde da Savić nije reagovao na upozorenja…

profimedia-0049101819

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net