Recent Posts

Istanbul: Pucnjava na aerodromu, traga se za napadačima

Istanbul: Pucnjava na aerodromu traga se za napadačima

atat-640x360Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 04. 11. 2016- 08: 05.:Istanbul: Pucnjava na aerodromu Ataturk u Istanbul. Vatra je otvorena sa motora u pokretu, ulice blokirane, traga se za napadačima! Prilaz aerodromu je na kratko bio zatvoren i zna se da ovaj incident nije uticao na odvijanje avio saobraćaja.

Čitav kraj je zatvoren, a prema prvim informacijama koje su objavili mediji, vatra je otvorena sa motora u pokretu na kojem su se  navodno nalazila dva napadača.

Indident se dogodio nakon što muškarci, koji su bili na motoru, nisu zaustavilo vozilo na naređenje policije. Navodno, jedan od njih je imao pištolj i opalio je u vazduh, nakon čega je policija reagovala.

ataturk-havalimani-nda-silah-sesleri-genis-ha-8932789_oMediji prenose da je jedan od njih ranjen, dok je drugi uhapšen u parku kod aerodroma.

Zbog incidenta, ulaz i izlaz kolima oko aerodroma je zabranjen, ali nije bilo nikakve izmjene u režimu letova.

Incident se dogodio u nedelju nešto pre 01.00 sat posle ponoći po lokalnom vremenu, a svedoci kažu da su izvan zgrade aerodroma čuli nekoliko pucnja iz pištolja.

Još uvek nije poznato da li je bilo povređenih.

Prilaz aerodromu je zatvoren i ne zna se da li će ovaj incident uticati na odvijanje avio saobraćaja.

Kako su objavili mediji, policija je uspjela da rani jednog od osumnjičenih za napad, a da drugog uhapsi. Međutim, ispostavilo se da oni nisu otvorili vatru sa motora, već su odbili da se zaustave na mjestu kontrole.

7d8c4f1efe48d93df52f7320394e9f79_cwh7mhbxeauzxezjpg_610x375Turska policija istpg dana je rastjerala danas suzavcem i vodenim topovima demonstrante u Istanbulu okupljene na protestnom skupu poslije hapšenja kurdskih lidera, javili smo sa lica mjesta

Demonstranti okupljeni ispred glavne džamije u četvrti Šisli u evropskom dijelu Istanbula, skandirali su slogane optužujući tursku vladu.

Policija je potom intervenisala i rastjerala demonstrante suzavcima i vodenim topovima.

Dvoje potpredsjednika vodeće prokurdske partije u Turskoj, uhapšenih u okviru antiterorističke istrage, odvedeni su u zatvore s maksimalnim obezbjeđenjem, javile su danas turske agencije.

Anadolija je navela da je potpredsjednik Demokratske narodne partije Selahatin Demirtaš odveden u zatvor u gradu Edrene na sjeverozapadu Turskeili na samoj granici prema Bugarskoj.

polisin-elinden-kacan-deas-suphelisi-ataturk-8883546_6002_o

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net