Recent Posts

Zagreb, hoće li “protjerati” maršala iz centra ZG

Zagreb, hoće li “protjerati” maršala iz centra

8b0910417ccc10d56c91Zagreb– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 05. 11. 2016- 20 : 09.: Zagreb: Hrvati hoće li “protjerati” maršala Tita iz centra. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da odluku o eventualnom preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg treba donijeti na referendumu.

Referendum bi trebalo održati 21. maja iduće godine, kada se održavaju i lokalni izbori.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu za Hinu ranije danas najavio je preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg u čemu, kako je rekao, očekuje Bandićevu podršku.

ed0513e527bc548c0dd5805972a6d50fNa pitanje novinara kako komentariše Mikulićev predlog, Bandić je na skupu svoje stranke rekao:

“Mislim da o tome treba da se izjasne građani na referendumu i to može biti peta kutijica na izborima 21. maja. To će biti stav moj i stav moje stranke. Da u istom trošku napravimo taj test i da građani grada Zagreba odluče da li su za ostanak Trga maršala Tita, ili su za to da taj Trg se vrati na svoj stari naziv, a to je Kazališni trg. Mislim da je to najpoštenije”, prenosi Hina.

kazalisni-trg-8713cb397f91b760b0c0c0fbb18b547b_view_articleGradonačelnik Zagreba Milan Bandić smatra da bi odluka o eventualnom preimenovanju Trga maršala Tita u kazališni trg trebalo da bude donesena na referendumu.

“Tito je bio jedan od deset najvećih svjetskih zločinaca pod kojim su mnoge nevine žrtve stradale samo zato što su drugačije mislile. Danas u slobodi i demokratiji svoje mišljenje mogu javno izreći, a to je da Trg maršala Tita nema šta da radi u glavnom gradu Hrvatske”, rekao je Mikulić.

On kaže da očekuje podršku i drugih odbornika u Gradskoj skupštini “zato što je to stvar koja se donosi u skladu sa pozitivnom evropskom praksom i zato što je Hrvatska skupo izborila svoju slobodu”.

Bandić će kako je najavio da na referendumu odlučiti o preimenovanju Trga maršala Tita…

pxl_280516_13081805

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net