Recent Posts

Sarajevo: uz prijetnju oružjem opljačkana apoteka na Breki

Sarajevo: uz prijetnju oružjem opljačkana apoteka

policija39-600x350Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 05. 11. 2016- 08: 05.: Sarajevo: uz prijetnju oružjem opljačkana apoteka. Dvije osobe, uz pretnju oružjem opljačkale su u poslepodnevnim satima apoteku u ulici Jovana Bijelića u sarajevskom naselju Breka.

U poslijepodnevnim satima u ulici Jovana Bijelića u sarajevskom naselju Breka dogodila se oružana pljačka prilikom koje je iz privatne apoteke otuđena neutvrđena suma novca.

Iz Operativnog centra ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) je rečeno kako je do razbojništva došlo u 17.20 sati te kako su dva nepoznata lica iz apoteke u ulici Jovana Bijelića otuđili novac.

Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a KS koji rade na utvrđivanju identiteta i pronalasku počinilaca. Količina otuđenog novca, identitet napadača kao ni oružje korišteno tokom pljačke nije poznato.

ehbktkqturbxy9lnti5zdgxnzkyy2ezmwewytbkmzawmmm1ogu2owrhyy5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwgaPripadnici MUP-a KS u protekla 24 sata uhapsili su četiri osobe, a izvršene su i dvije pljačke.

U saopštenju MUP-a KS, navodi se da je K.A (1991.) uhapšen zbog posjedovanja narkotika. Jedinica za saobraćaj MUP-a KS uhapsila je i H.D (1988.) zbog napada na policajca pri vršenju dužnosti.

Obje osobe su puštene.

Jučer su se u glavnom gradu BiH desile i dvije pljačke. JU Apoteke Sarajevo u Zagrebačkoj ulici opljačkana je uz prijetnju oružjem, a otuđena je neutvrđena suma novca.

Iz MUP-a navode da su pljačku izvršile dvije osobe. Opljačkana je i prodavnica Konzuma na Bulevaru Meše Selimovića uz prijetnje radnicama vatrenim i hladnim oružjem. Osumnjičene su dvije osobe.  službenici rade na rasvjetaljavajnju slučajeva.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Policijski službenici su u protekla 24 sata su uručili 714 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje su upozorili 86 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača i četiri vozila.

5526748c-8d54-4b68-a3c9-6d93b0094cfb-apoteka2-718x446

http://iBalkan.net

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net