Recent Posts

NEBO JE GRANICA ZA SAIDU I SEDADA BUKVIĆ

14971569_10209972003844100_545713524_o

NEBO JE GRANICA ZA SAIDU I SEDADA BUKVIĆ

Novi Pazar: Mlada Novopazarka, reprezentativka Srbije u kik-boksu Saida Bukvić nakon osvajanja  zlatne medalje u lou-kiku na Evropskom prvenstvu u Mariboru, konačno se vratila u svoj rodni grad. Sa  mladom, lepom i uvek nasmejanom Saidom danas smo razgovarali u društvu njenog brata Sedada i njihovog trenera .

Danas je Saida  podelila prve utiske i impresije, nakon osvajanja Evropskog zlata u Mariboru sa  novinarom ibalkan.net a koji je ujedno  pratio cijelo takmičenje i svakodnevno izveštavao o uspesima naših sportista na  Evropskom prvenstvu u Mariboru u kik-boksu i lou-kiku.

“Utisci mi se još nisu slegli i prosto još nisam svesna šta sam postigla osvajanjem zlatne medalje. Sve mi se brzo odigrava- prošle godine sam osvojila zlato na Svetskom prvenstvu a evo ove godine  imam i Evropsko . Ostala mi je još samo medalja sa Olimpijade. Zahvalila bih se svom Borilačkom klubu Novi Pazar  treneru, prijatelji kluba,  prijateljima i rodbini na srdačnom dočeku kao i na iskrenim željama za dalji moj rad i uspesima. Sad mi predstoji borba za još jednom zlatnom medaljom koja mi nedostoje a to je ZLATO NA OLIMPIJADI. Put ka uspehu je upornost, želja za pobedom a poručila bih svim mladima da se što više bave bave sportom. Nije bitno kojim sportom se bavite, bitno je da ste u sportu i da tako zdravo živite”rekla nam je mlada Novopazarka Saida.

nebo

Brat, Sedad Bukvić je takođe reprezentativac Srbije u kategoriji do 60 kilograma u kik-boksu, koji je  je  osvojio  srebrnu medalju u disciplini lou-kik na Evropskom prvenstvu u Mariboru. Ovaj mladi spotista nosi veliku žal za propuštenom zlatnom medaljom    u Mariboru.

“Došao sam do srebrene medalje. Izgubio sam od Azerbejdžanca i ostaje mi velika žal za izgubljenom zlatnom medaljom. Naime izgubio sam za samo jedan poen a ne od boljeg protivnika. Još više žalim upravo zbog toga što sam u polufinalu pobedio svetskog asa, aktuelnog  Svetskog prvaka i prvaka Evrope. Iskreno  mi je i drago što  sam upravo pobedio u polufinalu, prvaka Artema Žigajlova iz Rusije.  Šta je tu je IDEMO DALJE U NAREDNE POBEDE. Za finalnu borbu sam bio u potpunosti spreman, fokusiran i spreman za borbu. Sve mi je bilo idealno od samog zagrijavanja i dalje. Ni u jednom trenutku nisam posumnjao u uspeh. Sa prevelikom željom sam ušao u finale ali sam u svemu tome prosto pregoreoi desila mi se blokada. Nisam mogao više ništa da uradim i eto-igubio sam za jedan poen. Sada mi predstoje najverovatnije neki profi mečevi i pripreme za narednu godinu i nadam se nove uspehe”ispričao nam je Sedad sa dosta žala za propušenom. Ali sigurni smo da Sedadova  srebrena medalja sigurno ima odsjaj samog zlata.

14954341_10209972003724097_702191110_o

Na Evropskom prvenstvu u Mariboru uz ove naše zlatne i srebrene borce bio je i njihov trener Husein Dupljak -Hulja. Poznati Hulja, dugo već radi upravo sa Saidom i Sedatom i sa neskrivenim ponosom nam je rekao –

14954478_10209972003804099_1310828842_o

” Osećam se izuzetno srećno i ponosno zbog osvojenih medalja ovih divnih boraca, Srećan sam u ime našeg grada ali i zemlje koju su predstavljali. Srećan sam što sam trener ovakva dva izuzetna borca.Saida je nepobediva. njoj nema trenutno premca u svetuSedat je prosto u finalnoj borbi “izgoreo” u želji za zlatom. U polufinalu je pobedio, trenutno najboljeg borca u svetu a u finalu je  izgubio j za taj jedan poen. Suci odlučili i pobedu dali Poljaku a mogli su i našem Sedadu jer je cela borba bila u egalu.Sad ćemo se svi odmoriti par dana a onda prema godišnjem kalendaru nastaviti sa treninzima i pripremama za ful kontakte i državna prvenstva. Ali na kraju,  planiramo oko Nove godine, profesionalnu reviju u našem gradu u Novom Pazaru”.

Kako i doliči uspešnim sportistima, ove bisere kik boxa i šampione ugostiće  i prvi čovek grada Nihat Biševac, koji će tokom ove nedelje napraviti prijem u gradskoj kući, specijalno za Saidu i Sedada.

Šta reći na kraju za ove naše mlade i uspešne sportiste osim da je samo nebo granica za njih.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin

14963083_10209972003924102_1992512816_n

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net